Ljudbok

Berättelse om herr Roos

Nesser, Håkan

| 2008

Flag from sv

986


Tredje boken om Gunnar Barbarotti

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2020-10-11

Betyg

En härlig deckare av Nesser. Han läser själv och gör det bra. Hans deckare har mycket humor och mycket underfundigheter som jag gillar. Alltid lite speciella karaktärer tillsammans med en riktigt bra intrig.

Katarina Nord

2017-06-11

Betyg

Den här boken har funnit länge hos mig utan att jag läst den, men till slut tog jag mig an den växelvis lyssnat och växelvis läst! Nessers röst är underbar att lyssna till och berättelsen är långsam med många krökar, som vanligt, och jag älskar den!

P

PL *

2016-05-09

Betyg

Den här gillade jag! Lyssnade som ljudbok i bilen till och från träningar. Mannen tyckte den var seg, men jag gillade den. Roos var ju lite underlig men samtidigt intressant; till en början iallafall. Sedan vart han lite mer oberäknelig.

Helena Rasmusson

2014-12-16

Betyg

Berättelsen börjar i sakta mak

A

Annika Sjöström

2014-08-25

Betyg

ljudbok

Betyg

En stark 4. En typisk Nesser, lite underfundig och svår att räkna ut hur det ska sluta.

Marita Ryen

2013-11-28

Betyg

Betyg 4+. Tycker så mycket om Nessers filosofiska språk. Boken lunkar på i sakta mak.

E

Emma Griph

2013-10-22

Betyg

.

Lina Westerberg

2013-08-16

Betyg

Gillade inte denna del tre i barbarotti-serien. Tyckte att storyn kändes tunn.

Blommiga Barbro

2013-06-05

Betyg

Helt enkelt underbar!

Betyg

Jättebra! Vältecknade porträtt av två väldigt speciella och sinsemellan olika personer.

Nils Thor

2012-05-05

Betyg

Han skriver lite väl långrandigt. Den kunde gott förkortas en hel del. Men själva historien är väldigt bra. Man känner en viss sympati med herr Roos och hans följeslagare på deras väg mot det oundvikliga slutet.

Ehwa Lindström

2011-07-14

Betyg

Mycket, mycket bra bok! En eloge till Håkan Nesser som ALLTID lyckas med att brodera ut en historia på ett språkligt och psykologiskt begåvat sätt. Håkan Nesser blir aldrig förutsägbar och hans förmåga att göra en till synes oansenlig berättelse att bli ett fantastiskt broderi med trovärdiga personporträtt och miljöer.

Monika W

2011-06-16

Betyg

Jag tycker jättemycket om Nessers sätt att skriva och jag gillar verkligen Barbarotti & Co, ändå kan jag inte ge boken mer än en trea, visserligen en stark sådan, men dock en trea. Själva brottet sker inte förrän nästan halvvägs in i boken. Första halvan är bra, men inte som deckare kanske. Det mesta bara lunkar på och jag saknar nagelbitarspänningen, de kluriga intrigerna och den oväntade upplösningen. Inget av det får man här, i denna sällsamt tragiska historia. Men ibland är det skönt att läsa en deckare utan allt det också.

U

Ulrica Sandell

2011-04-08

Betyg

Annorlunda!

Anette Marcusson

2011-03-15

Betyg

Kommentera...

Jessica Nilsson

2011-02-11

Betyg

Bra bok! Gillade Nessers språk och karaktärerna väldigt mycket

Betyg

Älskar hans sätt att formulera sig o humorn som faktiskt finns fast man kan uppleva den lite svart.

Magnus Hoem

2010-12-28

Betyg

Nesser drev det lite väl långt i slutet, annars hade det helt klart varit en fyra.

Marc Moore

2010-11-14

Betyg

Gillar hans språk, enda nackdelen är att jag känner för att hänga mig efter jag läst boken, de e dystert som vanligt =/

L

Linda Bohlin

2010-10-08

Betyg

helt ok men stundvis seg och jag gillade inte riktigt hur den artade sig mot slutet. men skriven på ett fint och skickligt sätt. spännande - absolut men så grå och tung att det var som att läsa under en tung våt yllefilt stundtals.

L

Lena Persson

2010-06-19

Betyg

Skulle fått en femma om det inte varit för att det var så lite om själva Herr Roos. Han var ju hur härligt gestaltad som helst.

Emma Utter

2010-03-22

Betyg

Sövande roman av Nesser, som annars brukar vara så bra. Den här boken hade gjort sig betydligt bättre utan intåget av Barbarotti efter mer en halva berättelsen, även om det knappast hade räddat storyn. Försöken till små underfundigheter blir bara löjliga och relationerna känns ytterst krystade. Hans tidigare romaner i Barbarottiserien var klart läsvärda, den här bör man dock hoppa över!

I

ingrid lindahl

2010-03-01

Betyg

Spännande och bra uppläsning av författaren. tänkvärt om det vore en verklig berättelse

I

ingrid lindahl

2010-03-01

Betyg

Spännande och bra uppläsning av författaren. tänkvärt om det vore en verklig berättelse

Susanna Svanberg

2010-01-18

Betyg

Första halvan av boken var tyvärr bara en tråkig transport sträcka. Andra halvan var dock riktigt riktigt bra och nervkittlande. Tvetade mellan betyg 3 och 4 - men det fick bli en 4 till slut i alla fall.

Oskar Henriksson

2009-12-10

Betyg

En riktigt trevlig och mysig kriminalroman som trots att den egentligen inte är så spännande är en riktig sidvändare. Enda kritiken jag har är att första delen är lite väl utdragen och att det är för lite av Barbarotti.

Per Appelgren

2009-11-16

Betyg

Pocketutgåvan var efterlängtad, så det kändes riktigt bra att få hugga tag i den när den kom. Handlingen, intrigen, miljön... Som vanligt bygger Nesser en kraftig spindelväv kring läsaren och det är svårt att lägga den ifrån sig. Tyvärr börjar mysteriet tunnas ut ungefär då Barbarotti kommer in i handlingen och den sista tredjedelen är ganska förutsägbar. Men boken är bitvis mycket fascinerande och spännande, och givetvis läsvärd. En fyra. Och det är inte ett dålig betyg (även om Nesser förväntas leverera femmor).

L

Lotta Blomkvist

2009-10-06

Betyg

Jag tycker verkligen om Nessers böcker. Denna känns som en stilla promenad, en betraktelse. Tempot är lugnt. Det händer mycket och ändå framstår händelserna som en parentes i förhållandet till personporträtten. Sträckläste...

Karin .

2009-10-02

Betyg

Nej, inte en favorit i Nessers urval...

K

Karin Löfstrand

2009-09-30

Betyg

Förväntningarna var högt ställda efter föregångaren men tyvärr kommer vi inte alls lika högt denna gång. Det är något som inte riktigt klickar. Huvudpersonen blir bara för skruvad, kan det bo så mycket dolda konstigheter i en vanlig människa?

rolf ljungström

2009-09-20

Betyg

Personteckningen briljant. Kanske Barbarotti med kolleger kunnat träda in lite tidigare med sina underfundigheter.

Jack Russel

2009-08-21

Betyg

Som vanligt med Nessers böcker är den stora behållningen porträtten av personerna i boken, deras filosoferande (med anstrykning av svart humor) och sättet att beskriva livets små futtigheter på. Denna bok tyckte jag tyvärr lämnade lite för lite utrymme för Barbarotti, men i övrigt bra. Betyg = 3.5, dvs inte lika bra som första boken i serien, men klart godkänd ändå.

A

Anna Aspviken

2009-07-17

Betyg

Nesser när han är som bäst. Språket och berättelsen passar varandra perfekt.