Bel Canto

Patchett, Ann

| 2001

Flag from sv

19


Den världsberömda sopranen Roxane Coss bjuds in till vicepresidentens villa i ett sydamerikanskt land för att sjunga på ett födelsedagsparty för en japansk affärsman. I samma ögonblick som Roxane tar sin sista ton släcks ljuset och in rusar gerillasoldater med dragna vapen. De är ute efter presidenten som i sista minuten ställt in sitt deltagande. Gerillan blir snart varse att presidenten inte är närvarande och tar istället hela sällskapet som gisslan. En lång väntan tar sin början då regeringen vägrar att samarbeta med terroristerna. Förenade av den världsberömda sopranens sköna sång (Bel canto) börjar gäster och inkräktare att kommunicera med varandra. Vänskapsband knyts och till och med kärlek uppstår mellan gisslan och kidnappare. Efter månaders förhandlingar stormas villan till slut av regeringstrupper och det blir en blodig upplösning på kidnappningsdramat, där många...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hallqvist

2009-12-12

Betyg

Jag gillar början och slutet på boken väldigt mycket. Men de ca 100 sidorna i mitten tas tempot ner och det blir en del upprepningar och jag känner att den hade vunnit på att kortas något.
Men jag gillar Anns personskildringar. Jag ser verkligen personerna framför mig. Hör hur de låter, hur de ser ut, hur de rör sig. Hon målar upp väldigt bra.
Titeln betyder Vacker Sång och passar väldigt bra. Musik är oerhört viktigt i mitt liv, och i denna pressade situation så ser man verkligen hur mycket känslor musik väcker, vad musik kan skapa och göra.
Det är en vacker historia med kärlek där man minst anar det. En historia som väcker lite frågor. En bok jag kommer att minnas och som kommer att följa mig. En bra bok alltså.