Bedragen

Janouch, Katerina

| 2008

Flag from sv

429


Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf. Romantiken överskuggas av vardagens plikter. Men det välkända är trygghet. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller? En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marina Pedersen

2016-10-15

Betyg

Tråkig

My.loved.books

2016-02-04

Betyg

En Riktigt bra bok! :)

T

Tanja lazic

2015-11-18

Betyg

Ska bli kul att fortsätta läsa denna serien!

S

Sara AK

2015-08-01

Betyg

Realistisk och riktigt bra skriven! Jag som själv drömmer om att bli barnmorska, älskade de delar som utspelar sig på förlossningsavdelningen. Förövrigt en bra story med mycket känslor! Kommer definitivt läsa fortsättningen.

Katarina Nord

2014-10-26

Betyg

Har aldrig läst något av Janusch förut men blev positivt överraskad, finns många igenkänningsfaktorer i familjelivet. Lite osannolik känns historien om Simon dock.

Maria Klamas

2014-08-11

Betyg

Lite väl tillrättalagd för min smak är denna bok... Flosklerna staplas på varandra och för att vara riktigt säker på att vi har förstått skrivs allt ut väldigt tydligt, ibland tänker jag att man som författare kan lita på att läsaren förstår utan att skrivas på näsan...

Storyn att hon blir bedragen och förlorar sin man och i samband med det får en oväntad/okänd styvson på halsen, är väl i och för sig ett vardagligt problem som kan hända och händer rätt som det är... men i allsin dar... hon ville ju inte ha honom, så först när någon annan vill ha honom, då saknar hon honom... hmmm löjligt dumt! ta vara på det en har innan en förlorat det, annars är det väl inget å va lessen över...

Louise Olsson

2013-08-13

Betyg

Väldigt bra! Vill läsa resten av serien!

E

Emma Björklund

2013-07-20

Betyg

Janouch lyckas skildra vardagsrealism i sin berättelse om Cecilia Lund. Hon skildrar också livet som barnmorska och mamma till fyra barn och maken John.. Spännande att läsa en bok där huvudpersonen är lite gnällig, trångsynt som nog de flesta av oss kan vara ibland.

M

Mats Sigfridsson

2013-04-27

Betyg

Lyssnade på denna bok samtidigt som jag läste korparna av Bannerhed. Vilken skillnad på författarskap. Storyn kunde blivit bra men Janouch språk är banalt och fånigt. Alla dessa stereotypa personskildringar irriterar mig. Jo jag skäms många gånger för hur män beter sig men i denna bok fanns det inte en person av manligt kön som man kunde sympatisera med. Jag ställer mig frågan hur Janouch på ett ärligt sätt kan ge råd i relationer då hon verkar hata allt vad män heter.

J

Jenny Jansson

2012-10-29

Betyg

Detta är en bok som jag verkligen tyckte om, allt med vardagslivets draman.

Carolina Svensson

2012-08-20

Betyg

Bra bok - vill läsa fortsättningen.

E

Elin Rickmarker

2012-07-09

Betyg

Lättläst och bra. Tragisk story men stark kvinna.

Anett Mattisson

2012-06-13

Betyg

Mycket lättläst, jag ville inte att den skulle ta slut så fort. En bra "berättning" i skrivande form !

Betyg

Min kompis har alltid sagt att jag måste läsa serien om barnmorskan Cecilia,,ja tänkte jag när den kom på Storytel, man kan ju lyssna. Så samtidigt som jag bakade till studenten lyssnade jag. Jo, jag fastande för barnmorskan och hennes liv och hennes kämpande för att få vardagslivet att gå ihop. Jag är ensam mamma till tre och känner klart igen mig i vissa delar. En perfekt bok att lyssna till samtidigt som du bakar,,kakorna blev helt okej.

E

Eva Bohman

2012-03-15

Betyg

Helt okej bok, men slutet förstörde lite då det kändes som att författaren hade tröttnat och bara ville avsluta. Annars hade det kanske blivit en 4:a.

Maria Mobiny

2012-02-16

Betyg

Jättebra säger jag bara, kunde inte lägga den ifrån mig.

I

Isabel Karlsson

2012-01-26

Betyg

Välskriven roman, som tar en tvist man knappt kunnat ana. Äkta i känslor, lätt att känna igen sig i, familjeliv,relationer,arbete,roller.

C

Caroline Karlsson

2012-01-17

Betyg

En bok som har något för alla! Jag kan knappt vänta tills jag får kasta mig över fortsättningen. Läs och bli berörd!!

S

Sofie Petersson

2011-11-05

Betyg

Njaee, det här var inte riktigt i min smak. Jag brukar tycka om att läsa lite lättsammare litteratur om familjeliv med mera, men jag tycker inte om den gnälliga huvudpersonen. Katerina Janouch har bra driv i sitt språk, men ibland blir det lite fånigt. Tycker bäst om scenerna som utspelar sig på sjukhuset. Mer av det!

annie åsbrink

2011-07-18

Betyg

Jag märkte att detta relationsdrama var kanske lite väl tråkigt för min smak. Kände inte att jag kunde bry mig speciellt mycket om huvudpersonen...

Josefine Ejebjörk

2011-07-05

Betyg

Fick aldrig någon riktig kontakt med huvudpersonen, Cecila, eller historien. Undrar egentligen varfö jag fortsatte till slutet.

G

Gunilla Jönsson

2011-06-22

Betyg

Helt OK tidsfördriv.

Sofia Rylander

2011-04-27

Betyg

Första delen i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Jag tror att alla kvinnor med barn kan identifiera sig i henne, man känner så starkt med henne, karaktären blir nästan som en ny väninna! Katerina Janouch skriver så att det flyter så naturligt! Sidor vänds och plötsligt är boken slut. Så bra! Hög igenkänningsfaktor, lättsamt men målande språk,oerhört bra skildringar! Rekommenderar hela serien!

C

Betyg

En bra bok som var lättläst, kommer att läsa mer av Janouch

Helena S

2010-03-30

Betyg

Bra skrivet och jag gillade skildringarna från sjukhuset jättemycket.

Lena Svensson

2010-03-26

Betyg

Superbra tyckte jag, kunde inte lägga den ifrån mej långa stunder..

E

Erika Rönngård

2009-12-28

Betyg

Smörja. Det blir en tvåa tack vare skildringen av barnmorskevardagen, men i övrigt fick boken mig mest att söka högt av frustration. Språket är torftigt, och huvudpersonen så illa skriven att man aldrig lyckas få några sympatier för henne, snarast gör hennes beteende mig frustrerad och får mig att vilja ruska om henne. Späckad med stereotyper r boken också, och jag kommer att passa mig noga för fler böcker i serien.

Pia W

2009-11-30

Betyg

Bra skildring av kvinnliga erfarenheter med hög igenkänningsfaktor. Småbarnsmamma, relationer, väninnor, det sitter. Storyn inte lika stark, men spännande att följa. Vill läsa mer om hur det går för Cecilia Lund!

K

Kerstin Andersson

2009-10-24

Betyg

Ganska långtråkig med all beskrivning från en barnmorskas vardag.

Sarah Karlsson

2009-09-16

Betyg

Lite småtråkig emellan hennes jobb och händelserna med Simon.. tyvärr lite för mycket vardag.. Lite besviken.. För annars älskar jag Katarinas böcker:)

Michael X

2009-09-15

Betyg

Relationsbok? - vet inte, snarare en kvinnobok... Pratig och allting faller tillbaka till kvinnliga släktingar och väninnor.

Det som var bra var beteendet och tankarna hos en bedragen kvinna. Kring detta strul med livet/äktenskapet. Och till slut en hastig upplösning (med hjälp av en mystisk väninna...)

L

Lisa Wennerstrand

2009-08-31

Betyg

Är man sugen på en bok om relationer är denna perfekt. Jag älskar Janouch sätt att skriva. Varning: känns som om alla män är otrogna efter att man läst denna bok.

L

Lisa Wennerstrand

2009-08-31

Betyg

Är man sugen på en bok om relationer är denna perfekt. Jag älskar Janouch sätt att skriva.