Ljudbok

Beckmörker

Mårtensson, Bodil

| 1905

Flag from sv

45


Det lilla fiskeläget Råå var utan minsta tvekan en idyll. Men kvinnan som denna kväll satt på förarsätet i bilen på en av Råås smågator, med överkroppen lutad i sned vinkel mot passagerarstolen och huvudet vilande mot dess nackstöd, hade inget som helst idylliskt över sig. Hon stirrade framför sig mot ett okänt fjärran, och den öppna munnen gav ansiktet ett märkligt, lätt förvånat uttryck ? hon var död. Kriminalkommissarie Joakim Hill tänkte att hon var mycket vacker, och hans kollega Gårdeman tänkte precis detsamma. Trots den onaturliga förvridenheten nu, måste hon utan tvekan ha varit mycket tilldragande. Och dessutom alldeles för ung för att bara dö så där rätt upp och ner. Hill kände den där objudna känslan av sorg gripa tag om honom när han försiktigt böjde sig in i bilen för att studera henne på närahåll. Vad han såg när han riktade ficklampan in i kupén gjorde definitivt inte...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Denna Deckare var helt okje mrn inte mer tycker ja

Pia Stendahl

2011-01-13

Betyg

Beckmörker är en klassisk deckare och det är lite skoj att det giftmord i historien. Det väcker många gamla läsminnen. Giftmord är en gammal klassisk mordmetod i deckargenren men som man inte ser så ofta idag och än mindre i svenska deckare.

I Beckmörker har Bodil Mårtenssons fått till det humoristiska än bättre än i Torpeden. En humor som ibland är subtil och ibland är av mer rakt på. Jag gillar inslaget med spökhistorien på Kärnan som är en kul sidohistoria.

Det jag saknar i de två Mårenssons böckerna som jag hittills läst är ett riktigt driv i intrigen. Jag rycks inte riktigt med vilket jag gärna vill göra i en deckare. Även upplösningen har några lösa trådar som jag gärna skulle ha sett redas ut.

Torpeden upplevde jag som stolpig men detta var inget som jag tänkte så mycket på när jag läste Beckmörker. Antingen så var boken mindre stolpig eller så har jag helt enkelt kommit in i Bodil Mårtenssons språkrytm.

www.bokbrus.se kan du läsa fler recensioner.
/Pia

kristina johansson

2010-05-25

Betyg

Hrm inte allra bästa handlingen men det får gå...tänker ändå fortsätta med joakim hill serien :)