En berättelse, ett val, två öden.
När sextonårige Ethan möter den nya tjejen Lena, inflyttad till lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i Lena. Hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp kampen mot de onda krafterna.
En mörk och romantisk kärlekssaga! Magi, förbannelser och skrämmande hemligheter och två huvudpersoner som gör allt för varandra. Beautiful Creatures är första delen i en serie. Boken är en internationell succé som även blivit storfilm.
Läste beautiful creatures när den kom ut och tyckte den var helt okej. Såg filmen när den kom och tyckte om den framför allt för att den är väldigt vackert gjort. Har nu lyssnat på boken och tyckte ännu mer om den nu! Jag gillar att den skiljer sig från andra magiska böcker. Planen är nu att lyssna på de följande delarna.
Såg filmen innan jag läste boken.. Men boken var 100 gånger bättre än filmen. Ser fram emot till nästa kapitell. Den är väldigt lättläst så den läser man ut väldigt fort tog mig 3 dagar.
Spännande redan från första sidan, jag kom snabbt in i boken. Handlingen drogs man också med i och det var en bra blandning av action, roman och spänning. Gillar boken skarpt!
Ännu en ungdomsbok i Twillight- stil. Här handlar det om tonåringen Lena som har den övernaturligagåvan att hon är ett naturfenomen. Vad händer? Jodå hon blir kär i en pojke som är vanlig dödlig. Känns storyn igen? Den var ändå gansk bra när man väl kommit in i boken.
Vissa delar var riktigt bra, men den når inte ända fram. Aningen långtråkig på sina ställen, men inte dålig. Kommer i alla fall att läsa uppföljarna när de kommer ut på svenska.
Nu vill jag gärna se filmen. Känns som om den måste göra sig som film. Recensionen jag läste var dock inte översvallande positiv. Kommer ändå att se film och läsa kommande böcker.
Snudden på en fyra, för vissa delar av boken var riktigt bra och spännande. Men som helhet blir det inte mer än en trea i betyg. Dock längtar ja tills uppföljarna kommer ut på svenska.
En bra ungdomsroman full med magi och spänning men hela tiden med ett verklighetsnära berättande där det Amerikanska inbördeskriget formar en underliggande kontext.