Ljudbok

Bödlarna i Tyburn

Parsons, Tony

| 2018

Flag from sv

14


En chockerande video sprids på nätet. En man står på en pall med en snara runt halsen, ögonblicket efteråt sparkas stolen undan. Max Wolfe och kollegorna vid Londonpolisen har knappt börjat undersöka fallet innan ytterligare en video av en man med en snara runt halsen sprids på internet den här gången är det live. Vad som verkar vara en grupp självutnämnda rättskipare har tagit lagen i egna händer, för att straffa brottslingar: en man som våldfört sig på unga flickor och en rattfyllerist som kört på och dödat ett barn. Men är de ute efter rättvisa eller bara blod? I sitt farligaste fall hittills tar Max upp jakten på bödlarna, och upptäcker att linjen mellan det goda och det onda, vad som är rätt och fel, inte alltid är så tydlig. Lusten för hämnd verkar dessutom finnas närmare än vad han någonsin kunnat ana Bödlarna i Tyburn är Tony Parsons tredje bok om kriminalassistent Max Wolfe...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Banan

2018-11-13

Betyg

Stark 3:a! Första boken jag läser av denna författare och jag kommer definitivt kommer att läsa mer av honom. En spännande och välskriven mordhistoria som engagerar. Skickligt inläst av Mats Eklund, en av de bästa.

E

Ewa H

2018-05-03

Det får bli en femma igen för Tony Parson! Hårdkokt och blodigt är det men det kombineras med en rättvis "godhet" och charm som är svår att motstå. Titta bara på skildringen av lilla dottern Scout och hundens oemotståndliga blick. Allt flyter fint i ett språk som kan påminna om både Hemingway och Chandler.

L

Lauri Solmupoika

2018-04-16

Betyg

Blek story som inte håller hela vägen