Barnhemmet

Lidbeck, Cecilia

| 2013

Den elaka föreståndarinnan styr det gamla barnhemmet med järnhand och de stackars barnen har inget att säga till om. När barn efter barn spårlöst försvinner, inser Gilbert, Fransceska och de andra barnen att något hemskt pågår bakom barnhemmets stängda murar. Vem står näst på tur? För att hitta sina vänner och rädda sig själva krävs en plan och väldigt mycket mod. Cecilia Lidbeck debuterade som författare i mitten av nittiotalet efter att ha vunnit en bilderbokstävling. Sedan dess har hon skrivit en lång rad barn- och ungdomsböcker, bland annat de populära böckerna om Vilma, samt Lilla Piratförlagets lättlästa serie om Hemliga Fyran. Med Barnhemmet vänder sig Cecilia Lidbeck till mellanåldern med en kuslig thriller i sagomiljö. Barnhemmet är illustrerad av Robert Vallmark.

Gabriel Andersson

2019-10-15

Jag tycker att det är en okej bok, den följer den röda tråden väl och man får bra syn av hur karaktärerna ser ut. Spänning och äventyr är lite hur jag skulle beskriva den. Föräldralösa barn försvinner och mera mystiska meddelande om hopp på hjälp. Lärarna säger att barnen drunknade i en sjö i närheten när dom försökte fly. Ingen tror riktigt på detta. Varför skulle alla barn som inte kan simma försöka simma iväg? Alla har ett öga vakande på allt som skulle kunna leda till hittat av de försvunna barnen.

Jag tycker att det gick lite segt ibland och ibland pratade om deras tankar, vilket är trevligt att höra men mest kändes det som dom bara sa allting som ploppade upp i huvudet utan någon eftertanke. Några av idéerna av försvinnandet av barnen kunde man nästan direkt veta att det inte stämde. Men dom flesta hade en liten eftertanke.

Vad hände med barnen? Hur blev deras liv efter? Vem eller vilka var ansvariga för försvinnandet av barnen?

Jag skulle säga att boken passar in på åldrarna 8- 11. Lite lång bok men texten är rätt enkel att att läsa. Den har lite bilder här och där också.

Blommiga Barbro

2015-06-08

Otroligt spännande ungdomsrysare som verkligen överraskade mig. En riktig liten bladvändare med underbara små illustrationer. Jag kan varmt rekommendera den här mysrysaren till såväl ungdomar som "tanter" i min egen ålder! Otroligt spännande! Kan varmt rekommenderas!

I

Inger Jonsson

2014-10-30

Påminner om Harry Potterböckerna.