Barkhes kors

Mårtensson, Bodil

| 2013

Flag from sv

47


I november 1657 ingår länsmansdottern Hanna Barkhe äktenskap på Kronborgs slott med ungerske furstesonen Gábor av Rakoczy. Bröllopsnatten blir allt annat än förväntat. Frederik III av Danmark dansar och ler, men bara för att dölja oro och fara för landet. Den starka fästningen Frederiksodde har fallit för Sverige, och Karl X Gustav har svurit att förinta hela Danmark. Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, vet att förra älskarinnan Elna Johansdotter vill honom och hans dyre son illa, och hon har hemlig ammunition. Han vet däremot inte att både dottern Magde och amman Lykke riskerar avrättning. Familjekorsets förbannelse, som går långt tillbaka, slår allt hårdare mot familjen Barkhe. Nere i Kronborgs djupa källarvalv, kasematterna, sluts en ohelig och ödesdiger allians ... Bodil Mårtensson, deckardrottningen som tog Sverige med storm i de historiska spänningsromanerna Barkhes...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasmina <3

2014-08-22

Betyg

Denna bok var lika bra som de tidigare & detta är del 3 i serien. Denna serie kan jag allt rekommendera

Kim M. Kimselius

2014-04-01

Betyg

Barkhes Kors av Bodil Mårtensson, är tredje och avslutande boken i trilogin om Frans Barkhe och hans barn. Det är en historisk roman, som utspelar sig under 1600-talets intriger, med snapphanar och häxerier. En mycket spännande bok.

I november år 1657 ingår länsmansdottern Hanna Barkhe äktenskap på Kronborgs slott med ungerske furstesonen Gábor av Rakoczy. Bröllopsnatten blir allt annat än förväntat.

Kung Frederik III av Danmark ses dansa och le där, men bara för att dölja oro och fara för landet. Den starka fästningen Frederiksodde har fallit för Sverige och kung Karl X Gustav, som svurit att förinta Danmark när han väl når Köpenhamn.

Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, vet att före detta älskarinnan Elna Johansdotter vill både honom och hans dyre son illa, och hon har hemlig ammunition. Han vet däremot inte att både dottern Magde och amman Lykke riskerar avrättning.

Familjekorsets förbannelse, som går långt tillbaka i tiden, slår allt hårdare mot familjen Barkhe. Nere i Kronborgs djupa källarvalv, kasematterna, sluts en ohelig och ödesdiger allians … Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/04/01/barkhes-kors-av-bodil-martensson/

Kim M. Kimselius

2014-04-01

Betyg

Barkhes Kors av Bodil Mårtensson, är tredje och avslutande boken i trilogin om Frans Barkhe och hans barn. Det är en historisk roman, som utspelar sig under 1600-talets intriger, med snapphanar och häxerier. En mycket spännande bok.
Som med alla sina historiska böcker fångar Bodil Mårtensson läsaren. Hon bygger upp en autentisk historisk miljö och får läsaren att känna sig som att de har varit där, att man har levt under 1600-talet. En författare som är mycket läsvärd! Ett självklart boktips! Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/04/01/barkhes-kors-av-bodil-martensson/

Pia Stendahl

2013-10-08

Betyg

Mina förväntningar på den tredje boken i serien om Frans Barkhej var inte speciellt höga. Generellt gillar jag historiska romaner men den här serien har inte riktigt fallit mig smaken.

Tredje boken är varken sämre eller bättre än de två tidigare böckerna. Boken är välskriven. Karaktärerna är välbeskrivna och de känns trovärdiga. Det är nog just karaktärerna som fått mig att ändå läsa vidare i serien.

Gillar man historiska böcker så är serien läsbar men jag tror att det finns mer intressanta historiska böcker och framför allt böcker som fångar tag i läsaren mer än vad dessa böcker gör.

Marita Ryen

2013-08-12

Betyg

En historisk roman och den avslutande delen i en trioliogi om Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, och hans familj. En spännande och bra bok.