Ny vändning för Cecilia Lund Barnmorskan Cecilia Lund fyller 40 och lever varannanveckasliv i en lägenhet i förorten. Barnen har blivit äldre och Cecilia kan satsa mer på sitt arbete.En natt kommer en papperslös kvinna in på förlossningen. Hon föder en pojke men dagen efter försvinner hon spårlöst. Ingen vet vart hon tagit vägen eller varför hon lämnat kvar sitt nyfödda barn.Samtidigt sker en rad dramatiska händelser i Cecilias familj. Sonen Marcus drabbas och även modern Christina.Både privat och i sitt yrke brottas Cecilia med svåra frågor om människors lika värde. Barfotaflickan är den åttonde delen i den mycket populära romanserien om barnmorskan Cecilia Lund. Katerina Janouch har vunnit många trogna läsare tack vare sina skildringar av kvinnors liv och vardagens dramatik.
2016-02-05
Har gillat serien om barnmorskan Cecilia och tyckt alla böcker vart värda 5 stjärnor MEN nu känner jag att det liksom frångår handlingen på nåt sätt då författaren vävt in flyktingpolitiken/flyktingtragiken i boken. Jag vill kunna välja själv i litteraturen om jag vill ta del av medias flyktingpolitik. Vi har information om den x flera dagligen vid sociala medier så snälla författaren, håll detta så aktuella ämne borta från serien med barnmorskan Cecilia. Detta gör att boken får bara 2 av 5 stjärnor i betyg tyvärr. I sån här litteratur längtar jag efter att få koppla bort vardagens bekymmer utan att måsta ta del av sån info vilket inte heller står att den ska innehålla på bokens baksida.
Jag bara älskar Katerina serie om barnmorskan Cecilia Lund, det handlar om relationer i familjen, till ex-mannen, vänner och kollegor. Hon kan verkligen konsten att beskriva detta på ett trovärdigt sätt och man känner igen sig. Så har hon alltid någon liten kriminalgåta med i böckerna, ofta är det Cecilia själv som råkar illa ut. I denna bok är det en tiggarkvinna som råkar illa ut och Cecilia kan inte låta bli utan forska i det. Det var 453 snabblästa sidor och jag hoppas verkligen hon fortsätter skriva om Cecilia. Jag längtar redan tills nästa bok i serien.
Detta är den åttonde boken om Cecilia Lund. Jag tycker att denna är den bästa av dom fyra som jag läst. Författaren tar i regel upp något aktuellt samhällsproblem i sina böcker, i denna är det problematiken tiggare/romer, rasism. Även relationer är författaren bra på att skriva om och då menar jag relationer mellan syskon, föräldrar/barn, man/kvinna och kollegor, allt beskrivs och hanteras varsamt. Jag tycker om att läsa om Cecilias åldriga mormor som vill vara med och veta vad som händer och göra sig hörd. Jag älskar när bokkaraktärer har ett liv som liknar vanliga människors och inte något tillrättalagt som man inte kan identifiera sig med. Helt vanliga människor. Dessutom har denna boken sin grundhistoria som är mycket spännande. Ja, vad mer kan man önska. Kanske att man skulle ha läst alla böcker från början då. De tidigare böckerna i serien heter Bedragen, Systerskap, Hittebarnet, Tigerkvinnan, Modershjärtat, Nattsländan, och Blodssystrar. Behöver jag säga att jag längtar till nästa bok, nej jag tänkte väl det......
Betyg 5 av 5
Betyg: 4,5 av 5.
Jag har läst nästan alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund.
?Barfotaflickan? är den åttonde boken i serien. Här är en länk till min recension av den sjunde boken, och det finns också länkar där till dom sex tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till ?Blodssystrar?).
Jag tycker att Katerina har gjort sig en egen liten genre med sin bokserie om Cecilia. Kan inte likna dom vid några andra böcker som jag har läst. Det är en blandning av relationer ? både mellan gifta, syskon, barn/föräldrar, kollegor, med flera, och arbetsbeskrivning av barnmorskejobb, och ett spänningsmoment i varje bok.
Det är allting någonting aktuellt i varje bok. Och i den här boken så handlar det mycket om tiggare, romer, och rasism.
Böckerna är mycket lättlästa, välskrivna, spännande, och engagerande. Det bästa i böckerna tycker jag är det som handlar om Cecilias jobb. Men också alla relationer, speciellt mellan vuxna syskon, och föräldrar och vuxna barn, och gifta par.
Den här åttonde boken var lika bra som dom sju tidigare.
Jag ser redan fram emot nästa bok, som jag förmodar inte kommer förrän om cirka ett år. Men det är ju alltid roligt att ha bra böcker att se fram emot. Om det nu kommer en nionde bok alltså, men det nästan förutsätter jag att det gör, eftersom det var en liten cliffhanger på slutet.
Och jag kan verkligen rekommendera alla att läsa serien om barnmorskan Cecilia Lund. Men börja då med första boken, och läs dom i ordning. För då tror jag att man har störst behållning av bokserien.