Barden Beedles historier

Rowling, J K

| 2017

Barden Beedles historier har varit favorit-godnattsagor i trollkarlsfamiljer under många årtionden. De klassiska sagorna roar och instruerar, de är fulla av magi och tricks, och de är lika spännande för unga trollkarlar i dag som på 1600-talet, då barden Beedle skrev de första sagorna på pergament. Boken innehåller fem berättelser, och till varje historia finns en förklarande text av professor Albus Dumbledore. I denna nya upplaga har J.K. Rowlings originaltext fått nya illustrationer. Omslaget är gjort av Jonny Duddle och inlagebilderna har Tomislav Tomic gjort. Överskottet från försäljningen av boken går till välgörenhetsorganisationen Lumos. Boken kommer nu för första gången i svensk översättning.

Emelie

2025-01-04

En glimt i Harry Potters magiska värld. Boken lyckas nästan förmedla samma känsla, men inte riktigt. Sagorna är fantastiska, men jag har lite svårt att anamma Dumbledores kommentarer, och framför allt de omfattande fotnoterna av JKR. Men jag kommer definitivt läsa sagorna fler gånger.

A

Agnes

2019-03-09

Lite långsam och trög bok. Dock väldigt roligt att få läsa om några av de berättelserna som nämns i Harry Potter filmerna samt att få läsa historien om de tre bröderna som är en av mina favorit inslag i filmerna. Är man ett Harry Potter fan så borde man absolut läsa denna.

Malin Bredenberg

2017-10-05

Kul med ytterligare en bok i Harry Potters värld. Albus Dumbledores kommentarer var lite tröglästa, men väldigt intressant att få läsa de sagor som Ron refererar till i någon av böckerna och få lite mer inblick i denna världen.

Tony

2012-11-07

Sagorna var väl ok, men de krystade "kommentarerna" av dumbledore var mest jobbiga. Boken känns rätt krystat och framtvingad i allmänhet.

Alexandra Svensson

2012-05-19

Spännande bok på engelska.
Den påminner om Harry Potter.

Felicia Dahlqvist

2012-02-29

Ett måste för hp-älskare!

Elisabeth H

2010-09-09

Charmiga och söta berättelser :)

Gargamel Smurfsson

2010-07-09

Superbra bok! Förkänar nog en 5:a men jag hade lite svårt att hänga med i bland.

Anna Johansson

2010-07-07

Små mysig, en sagobok för små trollkarlar och häxor.