Bara vanligt vatten

Lyssna på ett smakprov ur ljudboken - Kajsa Ingemarsson läser: Klicka här! Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet. Det är svårt att få skrivro när Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i väggar för att hitta läckan. Förlaget ligger...

Merith @boktoken

2020-01-27

X

Malin Magnander

2017-07-24

Jenny Leonardsson

2016-01-18

Något trög början men boken vände och slutade i bästa romantiska anda.

Jenny Leonardsson

2016-01-18

Något trög början men boken vände och slutade i bästa romantiska anda.

Sandra Gustafsson

2014-11-26

En bok som legat och väntat i bokhyllan allt för länge. En riktig bladvändare visade det sig.

Sandra Gustafsson

2014-11-26

Josefin Andersson

2014-01-17

Först tycker man väldigt illa om Stella, huvudpersonen i Bara vanligt vatten, men efter ett tag börjar man gilla henne allt mer. Det är roligt att få inblick i hur bokbranschen fungerar och vilken roll förläggare, redaktörer, agenter etc spelar i en författares vardag. Samtidigt som man får följa Stella som skriver uppföljaren till sina bästsäljande deckare får man ta del av nämnda deckare när den växer fram och just de delarna tillför väl inte jättemycket till storyn.
Kajsa Ingmarsson skriver bra och medryckande, men ibland blir det lite pratigt. Boken skulle ha kunnat vara 50 sidor kortare utan att det skulle ha gjort något. Men samtidigt är den så underhållande att man inte vill att den ska ta slut.
Helt klart Kajas bästa!

Ellinor Karlberg

2013-12-28

Nä jag vet inte. Tycker annars att Ingmarssons böcker är feelgood men denna var mest störig. Hoppas inte författarinnan är väldigt lik huvudpersonen i bok för hon är inte likeable!

A

Annie Sjöö

2013-08-05

Lite långtråkig, och ganska deperimerande.

L

Lena Sköld

2013-03-31

Helt ok

Kickie Boman

2013-02-23

Helt ok att lyssna på. Trevlig underhållning för stunden :)

Habilt och långtråkigt. Herregud, man vet redan av baksidestexten att de ska ligga med varann men jag tror det först efter 300 sidor de ens tog i varann! Boken är över 500 sidor lång, varav ca 70 är en annan bok, som huvudpersonen skriver (dessa sidor bläddrade jag förbi helt). Kärleksdramat som enda historia berättad på 200 sidor hade blivit en bra feel-good-bok. Istället blev den bara tråkig.

Monica Carlsson

2012-11-17

Trist

Heléne Niitsoo

2011-12-03

I genren "chic/crim" har författaren Stella Friberg etablerat sig som den mest framgångsrika. Hon lever flott i sin östermalmsvindsvåning med ett perfekt förhållande...ända tills ytan krackelerar; hennes fina lya drabbas av svår vattenskada och hennes fine pojkvän sviker än svårare. Kajsa Ingmarson tecknar flyhänt och säkert berömmelsens fram- och baksidor. Stilistiskt pendlar hon säkert mellan nuet och den fiktiva romanens 1800-talsmiljö. Det enda som är en aning störande är att den kyliga och bitchiga huvudrollsinnehaverskan så plötsligt blir nästan..."normal" när hon stiftar bekantskap med hantverkaren som fixar hennes hem. Just den twisten är väl det enda som stör i en annars mycket medryckande bok.

H

Så galet bra bara!!

P

Pernilla Ohlsson

2011-09-29

Mycket bra och medryckande bok. Har inte läst något av Kajsa innan, men det blir klart fler böcker

Denna bok var helt okej men inte mer.
Jag saknar farten och spänningen som hör till en deckare. :(

Lena L

2011-05-23

Hade det varit möjligt hade den fått 3,5. Den var riktigt underhållande. Bra uppbyggnad och en hyfsad story. Helt OK nöjesläsning.

Elin Stenblom

2011-02-20

Bra chic-lit som driver med changern.

Medlemåttig kärleksroman,,lättlyssnad

Helena Insulander

2010-08-05

"Välskrivet relationsdrama" står det på pocketupplagans framsida...ja det kan ju defenitivt diskuteras. Otroligt grova oslipade karaktärer: den suuupersmala suuuperbegåvade deckarförfattarinnan som med sitt osympatiska sätt ändå är missförstådd av allt och alla (är det de dyyyra märkeskläderna och de dyyyra tuttarna som aldrig vissnar månne som gör att man måste ha överseende med hennes attityd?); de osmakliga karikatyrerna till akademikerföräldrar; tjocka fula självgoda småbarnsmamman till syster; läckra unga hunken till hantverkare med ett hjärta av guld och en kuk av stål.

Hantverket behärskar Kajsa absolut, det finns flyt och energi i texten, och man vore ju en stenstod om man inte kände sig nyfiken på att läsa om förlagsvärlden från ett insiderperspektiv med lagom många namedrops av kändisar och sk kändisar och hittepåkändisar med igenkänningsmarkörer från verkligheten.

Men att svärtan bara består i att den sk pojkvännen ligger med en snygg manlig kollega och att huvudpersonen endast kan tillaga sköljd sallad, det gör inte att empatin för de stackars rika författarbegåvningarna flödar över...

Kajsa är ju helt klart begåvad, men precis som sitt alter ego (?) Stella så känns det som att hon inte riktigt presterar på toppen av sin förmåga, hur roligt och spännande än hon själv har det att skriva ytlig och spretig chiclit.

Helena Nilsson

2010-08-01

Helt OK, men inget som ger några bestående minnen.

Åse Bandling

2010-06-11

Tycker att den var OK men måste erkänna att jag hoppade över sidorna som handlade om sido-storyn

Kommentera...

Hedvig K

2010-04-10

Positivt överraskad - läste första 250 sidorna i ett sträck. Lite tröttsamt med "bok-i-bok" - handlar om en författare som skriver en bok som man delvis får läsa. Må-bra-bok & bra underhållning - som jag förmodligen glömt om någon vecka.

Anna Lindström

2010-04-08

Småtrevlig underhållning, men jag kunde inte riktigt fatta tycke för huvudpersonen Stella.

Charlotta Rylander

2010-03-13

Man vet hur det ska sluta, och sista 150 sidorna skummade jag bara för att få reda på om jag hade rätt. Det stora problemet är att man inte gillar huvudpersonen, och i den här typen av böcker är det viktigt. Mycket tid lägs på fasaden - kläder, smink, mat o märken.

Elisabeth Karlberg

2010-01-28

Hade velat ge boken 3,5 om det var möjligt. Kände också igen en del då jag genomgått en stamrenovering :-) Men verkligenheten är värre än boken ger sken av. I övrigt en småmysig bok som ger skön avkoppling.

Pernilla Engström

2010-01-22

En arbetskamrat sa vem är det som läser denna bok när den låg framme. Det är jag sa jag. Stackars dig det var den sämsta bok jag läst på länge sa hon.
med dessa ord malande i huvudet började jag läsa boken. Det var inte alls något fel på den. Kände igen mig då vi också hade hantverkare hemma i badrummet.

Felicia Dahlqvist

2010-01-16

hade läst ingemarssons två första när jag tog mig en den här. håller definitivt med föregående, riktigt bra feelgood-roman som lever kvar i en efter man läst ut den. :)

Anna Mätlik

2010-01-12

Riktigt bra feelgood-roman. Så underhållande.. verkligen skriven med glimten i ögat!

Anna Hallqvist

2009-10-12

Kajsa är väl en av de få chick-lit författare som jag gillar. Eller hon skriver väl snarare feel-good romaner. Den här boken är tjock i genren, över 500 sidor, men den biter tag och är lovande direkt.

K

Kerstin Andersson

2009-10-10

En ur-mysig trivselbok som rekommenderas. Handlar om en skitstroppig författare som blir bedragen av en stor tv-profil och sedan blir kär i en simpel rörmokare.

Kristine Hedén

2009-08-25

Den passade mig perfekt en augustisöndag när jag var förkyld och satt på balkongen hela dagen och läste. Vid ett annat tillfälle hade det kanske inte blivit en fyra. Men nu blev det det.

Anna Ljungdahl

2009-08-02

Det här var faktiskt en riktigt bra bok. Om man ska säga något negativt, så kanske personporträtten var något platta.

K

2009-06-30

En riktigt bra bok!

Hans Brandt

2009-06-25

En ganska tråkig bok med väldigt platta karaktärsteckningar och inte så lite förutsägbart.
Hela storyn är åt hållet följetong i tant tidning

Irene Asp

2009-06-23

Gillar man Kajsa Ingemarsson så blir man inte besviken! Kanonbra sommarläsning!

Cecilia Johansson

2009-06-14

Den här boken tyckte jag om jättemycket. Den var rolig och underhållande. Ville bara läsa mer.