En man står på en scen någonstans i Sverige och vrålar kuken står! allt vad han har. I innerfickan har han en bibel. Framför honom står ett hav av skrikande fans. Mannen är Eddie Meduza och ibland brukar han säga att han egentligen är född på en annan planet. Enmycket vacker planet.Bara man é fantastisk är en bok om en legend, om en älskad artist som slog publikrekord i folkparkerna och som fortfarande har hängivna fans i massor.Eddie Meduza var också avskydd, bannlyst på radion och hånad för sin musik. Hans riktiga namn var Errol Norstedt, och Eddie Meduza var bara en av hans olika sidor. Det fanns många fler. Vem han egentligen var, personen bakom, det kanske vi aldrig får veta fullt ut. Errol Norstedt var en man med starka kontraster. Han var ett original som alltid gick sin egen väg. En multitalang med en oerhörd produktionstakt, som fullkomligt sprutade ur sig kassetter och sketcher....
2018-03-19
Läste boken av en slump, har ingen relation till Eddie Meduza eller hans musik sedan tidigare. Blev berörd av berättelsen om denna människa som verkligen kämpat sig fram i tillvaron och blivit missförstådd. Hoppas han genom denna får lite upprättelse.
2018-03-19
Att det fanns en väldigt trasig människa bakom Eddie Meduza och alla andra alteregon som Erroll skapade visste jag redan, men den förståelsen förstärks i den här boken. Ibland på ett ganska plågsamt sätt.
Jag gillar att författarna ger en mångsidig bild av mannen och de människor han hade omkring sig. Men ambitionen att blanda fiktion och biografi är inte helt lyckat. De kapitel som skrivs kursivt förvirrar: vem berättar? Vad vill uttryckas?