Bara kärlek kan krossa ditt hjärta

Ardelius, Gunnar

| 2010

Flag from sv

77


När vet man att det verkligen är slut? Det undrar Morris. Han gör sitt bästa för att springa ifrån minnet av Betty. Tillsammans med pappa springer han varv efter varv i elljusspåret. En dag är det någon som springer ikapp. Pappa är entusiastisk. Ringer varje dag nu. Frågar hur han mår. Om han har lust att springa. Men båda vet att det inte handlar om lust. Inte bara. Det handlar om att springa oavsett vad. Även om han blöder näsblod. Även om hjärtat slår dubbla slag. Pappas hjärta stannar ibland. Han har sprungit i hela sitt liv. Sprungit ifrån depressioner och rakt in i dem. Ibland får läkarna sätta elektroder på bröstet och knuffa igång hjärtat. Mamma har en dikt hon skrivit inramad på väggen. Pappa ramade in den för att han tyckte att den var så vacker. Hon tar aldrig ner den för minnet är så flyktigt. Mammas och pappas kärlek gjorde dem sjuka. Sjuka och lyckliga. En dag är det...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lenita Åberg

2013-08-27

Betyg

gillade hur löpningen var som en röd tråd genom boken. kände igen mig i relationen mellan morris och hans pappa. en mycket fin bok som sträcklästes på en kväll.

E

Elina Östh

2011-06-03

Betyg

jag kan inte beskriva den. underbar.

Vedrana Sivac

2011-03-27

Betyg

Fantastisk.

Lotta Berling

2010-11-23

Betyg

Fina skildringar av Morris relationer med sina föräldrar, men jag blir inte särskilt berörd och engagerad.

Julia L

2010-10-21

Betyg

Storheten ligger i språket. Hur han lägger märke till småsaker, nämner dem och plötsligt byter ämne, hoppar i tiden utan att byra rad. Underbart fint och igenkänning i fadersrelationen.