
”Ibland fick vi barn viktiga uppdrag av mormor. Att hämta en flaska med hennes dunkelt röda svartvinbärssaft i den svala matkällaren, eller att plocka någon liter bär från de väldiga och taggiga krusbärsbuskarna i den soliga trädgården. Det var uppgifter av stor vikt, fick vi förklarat för oss. Och när vi bar saft eller bär uppför den såptvättade trappan gick vi med försiktighet för att inte tappa dyrgriparna. Redan då förstod jag att bär är något värdefullt. Särskilt de äldre kvinnorna i vår släkt odlade, plockade, rensade, kokade och la in på burk under hela säsongen. När sedan jag som yngling började jobba i restaurangbranschen fann jag till min förvåning att man sällan eller aldrig lagade till färska svenska bär. Men både som kock och matjournalist har jag alltid varit intresserad av undanskymda och bortglömda ingredienser och rätter. Därför...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok