Vinnare av Adlibrispriset 2022!Nora och Viktor ser fram emot sin lyxiga bröllopsresa i Karibien. Efter allt slit med galleriet i Tällberg längtar de efter att få njuta av varandras sällskap i värmen, omgivna av turkost hav på ett kryssningsfartyg. Med på resan följer deras bästa vänner, paret Vega och Kim. Men när vännerna kort efter ombordstigningen för en fnurra på tråden påverkas även stämningen mellan de nygifta. Orosmoln hopar sig över deras kärlekssemester och Noras hemlängtan vaknar till liv.Mer än hundra år tidigare stiger Anders ombord på ett annat fartyg. Han har för andra gången tvingats begrava ett barn och bestämmer sig för att ge familjen en bättre framtid. Han lämnar sin fru och sitt ofödda barn i Insjön och tar jobb som kolare på ett skepp som korsar Atlanten. Målet är att ta sig till Amerika och skaffa en gård så att hans familj kan flytta efter. Medan varje...
”Balkong med havsutsikt” är den tredje, fristående delen i Leksandssviten av @hanna_blixt_writer 🌴 I den här delen åker nygifta Nora och Viktor på kryssning i Karibien. Samtidigt varvas berättelsen med Anders, som jobbade på Titanic. Jag älskade första delen i trilogin, tyckte lite mindre om andra, och den här någonstans mittemellan. Mest tyckte jag om de historiska delarna. Gillar även hur den vävs ihop med nutid på slutet. Det är en snabbt utläst bladvändare utan så mycket djup, vilket absolut passar ibland men kanske inte helt för mig. För mig var det dock särskilt roligt att läsa om Karibien eftersom jag själv bott där - och bland annat jobbat för just kryssningar på kontor i San Juan, Puerto Rico i Karibien. Fick åka med på en jobbresa själv en vecka och äta middag med guvernören för Trinidad & Tobago och besöka vulkaner på St Lucia. Var på fler öar också och på helgerna jobbade jag med bröllop på kryssningarna när de låg i hamn. Det låter lyxigt, men mitt liv var alltifrån lyx. Det är en annan historia… Snäckor och koraller på detta foto är från kryssningsresan. Trots att det var 21 år sen har jag kvar dem än.
2022-07-03
Nora och Viktor ser fram emot sin bröllopsresa på en lyxkryssare i Karibien. Efter allt slit längtar de efter att få njuta av varandra, värme och få uppleva vackra Karibien. Bästa vännerna Vega och Kim följer med på resan, men en fnurra på tråden dom emellan så påverkar de även stämningen hos Nora och Viktor.
100 år tidigare stiger Anders ombord på ett annat fartyg, målet är Amerika för att ordna en bättre framtid till sin familj. Det Anders inte vet är att skeppet Titanic är på väg mot sin undergång.
Det här är den tredje delen i Leksandssviten. Eftersom jag läst de två tidigare böckerna i serien så är det ett efterlängtat återseende, lite som att hälsa på sina vänner. Jag rekommenderar att läsa de två tidigare böckerna för att lära känna karaktärerna, det är inget tvång men det underlättar. Jag gillar verkligen boken, den är lättläst och allt bara flyter på i läsningen och jag behöver inte tänka så mycket, bara följa med på resan och njuta, jag slukade snabbt boken. Det är en varm, mysig och härlig feelgood med kärlek, lite drama och intriger, precis som det ska vara. Jag uppskattar verkligen att boken är uppbyggd med två parallella historier, att de växlar mellan Anders där året är 1912 och nutid med Nora, Viktor, Vega och Kim och att de två olika historierna knyts ihop i slutet. Jag uppskattade historien om Anders mycket och hade gärna läst mer om honom. Missa inte denna serie som är perfekta om du vill läsa något lättare och får dig att må gott i hjärtat.
2022-06-02
Spännande kontraster mellan två båtresor. En i nutid, den andra för över 100 år sedan. Imponerad över väven. Rekommenderas!
Äntligen får jag berätta om mina tankar kring Hannas nya bok, ”Balkong med havsutsikt”, den tredje delen i Leksandssviten. Jag har haft förmånen att få förhandsläsa boken och idag fick jag den fysiska boken i brevlådan.
Hanna är bra på att skriva feelgood, att skriva berättelser som är svåra att släppa och man bara måste läsa ett kapitel till. Enda nackdelen är att boken tar slut alldeles för fort. ”Balkong med havsutsikt” är inget undantag.
”Balkong med havsutsikt” tar mig med på Nora och Viktors bröllopsresa från Dalarna till Karibien. En resa med både romantik, vackra miljöer, historia och intriger.
Det är en varm och dramatisk berättelse som utspelar sig både i nutid och dåtid. 100 år tidigare stiger Anders på båten Titanic för att söka sig ett bättre liv för sin familj i Amerika.
Dåtid och nutid vävs ihop bit för bit ihop och jag tycker om båda berättelserna. ”Balkong med havsutsikt” har sympatiska karaktärer, spännande miljöer och jag kommer på mig själv att längta till Karibien.