Bakom din rygg

Sarenbrant, Sofie

| 2017

Flag from sv

201


ETT GASTKRAMANDE TRIANGELDRAMA Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad. Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent. Bakom din rygg är den första fristående delen i en nervkittlande spänningstrilogi. Det är en klaustrofobisk skildring av svek, begär och lögner. Vad är du beredd att göra om du riskerar att förlora allt? "Läskigt bra deckare." Amelia "Spännande och lättläst." Bibliotekstjänst...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Elina

2w

Betyg

Oväntat bra

Betyg

Medelmåttig, inte min typ av deckare.

E

Eva Möller

2019-07-14

Betyg

En deckare i en oväntat miljö. Ett triangeldrama som utspelar sig på en frisersalong. Det börjar när den unga vackra frisören Angelina får en frisörstol hos den fashionabla frisören Da Luca som Stefano äger. Jenny som också har en stol hos Da Luca och är förälskad i Stefano känner sig undanknuffad. Stefanos uppmärksamhet riktar sig mer till Angelina än till Jenny. Dessutom tar Angelina hennes kunder och hennes saker försvinner. Vem är denna Angelina frågor hon sig. Samtidigt dör en kund och dramat är igång. Som sagt en intressant och oväntat miljö och berättelse. Skrivet ifrån de tre huvudpersonernas perspektiv då de får var sitt kapitel som rullar på. Ett kul sätt att följa dem på samtidigt som det blir lite väl många upprepningar på det sättet också. Det är det som gör att boken tappar i tempot och upplevs seg emellanåt och drar ner betyget ett steg. Rekommenderas trots detta. Kul är mitt sista ord. Betyg 3

T

Therese Olsson

2019-03-30

Betyg

Som vanligt när det gäller Sarenbrants böcker så hinner man misstänka alla huvudkaraktärer under romanens gång, innan man får reda på vem som är den riktiga boven. Författaren är en mästare på att hålla tempot och intresset uppe genom sitt sätt att skriva utifrån olika personers perspektiv. En mycket välskriven och spännande bok.

janne lindh

2019-03-23

Betyg

En bra svensk kriminalhistoria med udda karaktärer i en intressant miljö.

E

ElinsBokhylla

2019-03-14

Betyg

Har verkligen sträck läst denna bok.. men tyvärr så måste jag säga att jag blev lite besviken... Den är ju helt klart värt att läsa.. men slutet var lite av en flopp tyvärr. I alla fall enligt mig, början var bra men handlingen var lite seg och det kände inte riktigt som att boken eller handlingen kom igång någon gång.

Boken har bra dialoger, en spänning som dock tar ett litet tag innan man finner men slutet tar en liten oväntad vändning. Dock saknar jag lite av den spänning och intriger samt händelser. Jämfört med Emma Sköld - serien så känner jag att Bakom din Rygg är lite för mesig för mig.

Men med det sagt så är det en riktigt bra thriller, välskrivna kapitel och en bra avspegling av hur rivalitet på en arbetsplats kan se ut och hur långt en del människor är redo att gå för att komma så långt upp på karriärstegen.

Jag gillar de böcker som författaren tar med karaktärernas inre dialoger och det hade Sarenbrant lyckats med även i denna bok. En aning korta kapitel, jag tycker personligen om när de är lite längre men handlingen gjorde att sidorna rusade fram vilket alltid är positivt!

C

Caroline Persson

2019-01-19

Betyg

Inte Sofies starkaste men ändå läsvärd, precis som allting annat skrivet av henne.

S

Sara AK

2018-11-11

Betyg

Den var okej men inte mycket mer än så

A

Anna Gustafsson

2018-11-03

Betyg

Jag lyssnade på boken under mina tidiga morbonpromenader och tyckte faktiskt att den var ganska spännande. Lättlyssnad och jag gillade upplägget där man följer de 3 personerna var och en i varje kapitel. Min första bok av denna författare och jag kan mycket väl tänka mig fler.

K

Karin Johansson

2018-08-31

Betyg

Läs den inte, lägg tiden på vettigare saker. Jobbigt skriven, 3 olika personer och deras dialog är handlingen som är lika tunn som lättmjölk.

E

emmakicki

2018-08-16

Betyg

Nja. Skriven på ett sätt som gjorde den lättläst och den gick väldigt snabbt att läsa. Men innehållet var platt (som någon annan sa). Jag brydde mig egentligen inte vem som gjorde vad inser jag nu i efterhand, fick ingen känsla för någon av de inblandade.

G

Gunilla Karlsson

2018-08-07

Betyg

Inte en stjärna egentligen utan 2 minus. Urusel! Som en kioskdeckare. Mer som en ungdomsbok. Oj, oj - läs den inte - jag försökte 37 sidor sedan gick det inte mer.

Susanne Andersson

2018-07-12

Betyg

Läsvärd. Spännande ända till slutet.

K

Kristin S

2018-06-13

Betyg

"Platt" är det bästa sättet att beskriva handlingen. Kommer på mig själv med att himla med ögonen medan jag läser. Brydde mig inte om att läsa slutet.

jenny lorefors

2018-05-07

Betyg

Lättläst, lanske för yngre läsare

Helena Nilsson

2018-05-06

Betyg

Lättläst och kanske lättglömd! Men ibland är det just sådana böcker man behöver :-)

J

Jessica Andersson

2018-01-29

Betyg

Hon gör det igen, om och om igen! Så galet bra!

Lena

2017-12-29

Betyg

X

M

Maria Arve

2017-10-16

Betyg

Läs en annan bok! Lättläst men så tunn vad gäller handling och spänning. Kommer aldrig att läsa en uppföljande bok. Det finns så många bra böcker så att ödsla tid på en sådan här bok känns helt omotiverat. /Maria

Gunilla Jönsson

2017-10-03

Betyg

Underhållande och lättläst

A

Anneli Eriksson

2017-09-04

Betyg

Boken var helt ok, men jag gillade hennes tidigare böcker bättre. Vill ändå läsa fortsättningen .

Pia Gummesson

2017-09-02

Betyg

Tycker mer om hennes tidigare böcker.men den är klart läsvärd

Hanna H

2017-08-03

Betyg

Tyckte först att det var ett udda upplägg när man får följa varje person i ett kapitel, men det gjorde så att boken tog fart. En bra handling men jag kan inte bestämma mig om jag gillade slutet eller inte. Ser fram emot nästa bok i trilogin.

S

Sara Länk

2017-07-30

Betyg

Spännande

Caroline Johansson

2017-07-27

Betyg

Detta är om en frisersalong. Och ägaren blir kär i Angelina men hon är en mystisk tjej. De vet inte hennes riktiga namn. Jättebra bok var det.

Y

Yngve Carlsson

2017-07-25

Betyg

Inte lika läsvärd som tidigare böcker, gillar inte upplägget riktigt, men går att läsa om man inte är för kräsen.

Betyg

Detta är en ny serie som Sarenbrant påbörjat med denna bok. Den skiljer sig en del från de förra. Inte bara persongalleriet då. Även upplägget är ett annat och jag tycker att detta är mer fancy på något vis.
Det är precis som tidigare böcker väldigt spännande från första till sista sidan och det är väldigt svårt att lägga ifrån sig boken. Karaktärerna är väl beskrivna och det är lätt att bilda sig en uppfattning om var och en.
Man kan heller inte låta bli att tänka på hur det blir nästa gång man ska gå till frisören, vågar jag gå, eller.....? Nåja det är nog ingen fara :) Det jag önskar mig vore ett annat slut, det var något avhugget och gav inte riktigt det svar jag skulle velat ha.......Förhoppningsvis blir det en fortsättning på detta. Och det ser jag fram emot.

Betyg 4 av 5

E

Eva Strand

2017-07-01

Betyg

Lättläst och hyfsat spännande.

V

Villivonkansbooks

2017-06-15

Betyg


Allt ändras när Angelica börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Av svartsjuka börjar Jenny ta reda på vem som döljer sig bakom Angelicas perfekta fasad. Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad.
Har läst alla böcker som författaren skrivit hittills och gillat dem. Liksom serien om kriminalinspektör Emma Sköld, är även denna väldigt lättläst och går mycket fort att läsa. Dock tycker jag inte resten når upp till samma nivå som tidigare. Handlingen är lite spretig och jag saknar både spänningen och drivet i den. Tycker ändå den är trevlig och läsvärd. Passar bra att packa ner till stranden, när man vill ha något lättsmält att läsa.

J

Jasmine Wärnberg

2017-06-01

Annika Olsson

2017-05-26

Betyg

Ser fram emot nästa!!!

K

Karolina Jonsson

2017-05-24

Betyg

Bakom din rygg är uppbyggd på ett annorlunda sätt än vad jag läst tidigare, vi får turas om att följa Angelina, Jenny och Stefano ur deras olika perspektiv på livet och vardagen. Det är redan från början och genom hela boken en ständig spänning som ligger i luften och det får mig som läsare att hela tiden läsa vidare och vilja veta vad nästa händelse ska vara. Det är en härlig trio av karaktärer och ganska snabbt blir Angelina min favorit (Även om jag inte kan låta bli att sakna Emma Sköld lite, hehe...). Jag hade förväntat mig lite mer mörker och oförväntade vändningar men för att vara den första boken i en triologi i genren psykologisk thriller tycker jag det är väldigt bra jobbat! Slutet är sådär irriterande bra att jag nu med spänning måste vänta på nästa bok i serien. Inte schysst Sofie! Haha.

J

Betyg

Spännande, underhållande och fängslande!

Britt-Marie Kullin

2017-05-23

Betyg

Det här är Sofie Sarenbrants åttonde bok, och den är helt fristående från dom sju tidigare böckerna. Det här är den första boken i en planerad trilogi. Och kategorin är spänningsthriller, till skillnad mot författarens tidigare böcker, som har varit i genren kriminalromaner. Här är en länk till min recension av Sofies förra bok, Tiggaren, och där finns det även länkar till alla hennes tidigare böcker.

Jag har tyckt mycket om alla Sofie Sarenbrants tidigare böcker. Och jag tyckte även om den här boken, även om jag kanske inte tyckte att den var riktigt lika bra som dom tidigare.

Boken är ett triangeldrama i frisörmiljö på Östermalm. Och boken är uppbyggd så man får följa dom tre frisörerna i olika kapitel. Kunder till frisörerna hittas mördade, och vem är egentligen skyldig? Någon av frisörerna, eller någon helt annan?

Bakom din rygg är mycket lättläst, och jag tyckte absolut att den var läsvärd. Och jag vill gärna läsa dom kommande böckerna i serien.

Jasmina <3

2017-05-22

Betyg

Helt okej 😊