Bakom din rygg

Sarenbrant, Sofie

| 2017

ETT GASTKRAMANDE TRIANGELDRAMA Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad. Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent. Bakom din rygg är den första fristående delen i en nervkittlande spänningstrilogi. Det är en klaustrofobisk skildring av svek, begär och lögner. Vad är du beredd att göra om du riskerar att förlora allt? "Läskigt bra deckare." Amelia "Spännande och lättläst." Bibliotekstjänst...

Marie Berg

2020-11-08

Inte det minsta ”gastkramande”. Seg och ointressant och med enkelt språk. Orkade knappt ta mig igenom hela. Några flera böcker av Sarenbrant lär det inte bli för min del.

T

Ted Svedberg

2020-04-10

Gastkramande deckare som höll mig intresserad från första stund.

Elina

2020-02-09

Oväntat bra

Medelmåttig, inte min typ av deckare.

Eva Möller

2019-07-14

En deckare i en oväntat miljö. Ett triangeldrama som utspelar sig på en frisersalong. Det börjar när den unga vackra frisören Angelina får en frisörstol hos den fashionabla frisören Da Luca som Stefano äger. Jenny som också har en stol hos Da Luca och är förälskad i Stefano känner sig undanknuffad. Stefanos uppmärksamhet riktar sig mer till Angelina än till Jenny. Dessutom tar Angelina hennes kunder och hennes saker försvinner. Vem är denna Angelina frågor hon sig. Samtidigt dör en kund och dramat är igång. Som sagt en intressant och oväntat miljö och berättelse. Skrivet ifrån de tre huvudpersonernas perspektiv då de får var sitt kapitel som rullar på. Ett kul sätt att följa dem på samtidigt som det blir lite väl många upprepningar på det sättet också. Det är det som gör att boken tappar i tempot och upplevs seg emellanåt och drar ner betyget ett steg. Rekommenderas trots detta. Kul är mitt sista ord. Betyg 3

T

Therese

2019-03-30

Som vanligt när det gäller Sarenbrants böcker så hinner man misstänka alla huvudkaraktärer under romanens gång, innan man får reda på vem som är den riktiga boven. Författaren är en mästare på att hålla tempot och intresset uppe genom sitt sätt att skriva utifrån olika personers perspektiv. En mycket välskriven och spännande bok.

janne lindh

2019-03-23

En bra svensk kriminalhistoria med udda karaktärer i en intressant miljö.

ElinsBokhylla

2019-03-14

Har verkligen sträck läst denna bok.. men tyvärr så måste jag säga att jag blev lite besviken... Den är ju helt klart värt att läsa.. men slutet var lite av en flopp tyvärr. I alla fall enligt mig, början var bra men handlingen var lite seg och det kände inte riktigt som att boken eller handlingen kom igång någon gång.

Boken har bra dialoger, en spänning som dock tar ett litet tag innan man finner men slutet tar en liten oväntad vändning. Dock saknar jag lite av den spänning och intriger samt händelser. Jämfört med Emma Sköld - serien så känner jag att Bakom din Rygg är lite för mesig för mig.

Men med det sagt så är det en riktigt bra thriller, välskrivna kapitel och en bra avspegling av hur rivalitet på en arbetsplats kan se ut och hur långt en del människor är redo att gå för att komma så långt upp på karriärstegen.

Jag gillar de böcker som författaren tar med karaktärernas inre dialoger och det hade Sarenbrant lyckats med även i denna bok. En aning korta kapitel, jag tycker personligen om när de är lite längre men handlingen gjorde att sidorna rusade fram vilket alltid är positivt!

C

Caroline Persson

2019-01-19

Inte Sofies starkaste men ändå läsvärd, precis som allting annat skrivet av henne.

S

Sara AK

2018-11-11

Den var okej men inte mycket mer än så

Anna Gustafsson

2018-11-03

Jag lyssnade på boken under mina tidiga morbonpromenader och tyckte faktiskt att den var ganska spännande. Lättlyssnad och jag gillade upplägget där man följer de 3 personerna var och en i varje kapitel. Min första bok av denna författare och jag kan mycket väl tänka mig fler.

K

Karin Johansson

2018-08-31

Läs den inte, lägg tiden på vettigare saker. Jobbigt skriven, 3 olika personer och deras dialog är handlingen som är lika tunn som lättmjölk.

emmakicki

2018-08-16

Nja. Skriven på ett sätt som gjorde den lättläst och den gick väldigt snabbt att läsa. Men innehållet var platt (som någon annan sa). Jag brydde mig egentligen inte vem som gjorde vad inser jag nu i efterhand, fick ingen känsla för någon av de inblandade.

G

Gunilla Karlsson

2018-08-07

Inte en stjärna egentligen utan 2 minus. Urusel! Som en kioskdeckare. Mer som en ungdomsbok. Oj, oj - läs den inte - jag försökte 37 sidor sedan gick det inte mer.

Susanne Andersson

2018-07-12

Läsvärd. Spännande ända till slutet.

K

Kristin S

2018-06-13

"Platt" är det bästa sättet att beskriva handlingen. Kommer på mig själv med att himla med ögonen medan jag läser. Brydde mig inte om att läsa slutet.

jenny lorefors

2018-05-07

Lättläst, lanske för yngre läsare

Helena Nilsson

2018-05-06

Lättläst och kanske lättglömd! Men ibland är det just sådana böcker man behöver :-)

Jessica Andersson

2018-01-29

Hon gör det igen, om och om igen! Så galet bra!

Lena

2017-12-29

X

Maria Arve

2017-10-16

Läs en annan bok! Lättläst men så tunn vad gäller handling och spänning. Kommer aldrig att läsa en uppföljande bok. Det finns så många bra böcker så att ödsla tid på en sådan här bok känns helt omotiverat. /Maria

G

Gunilla Jönsson

2017-10-03

Underhållande och lättläst

Anneli Eriksson

2017-09-04

Boken var helt ok, men jag gillade hennes tidigare böcker bättre. Vill ändå läsa fortsättningen .

Pia Gummesson

2017-09-02

Tycker mer om hennes tidigare böcker.men den är klart läsvärd

Bokläsaren

2017-08-03

Tyckte först att det var ett udda upplägg när man får följa varje person i ett kapitel, men det gjorde så att boken tog fart. En bra handling men jag kan inte bestämma mig om jag gillade slutet eller inte. Ser fram emot nästa bok i trilogin.

S

Sara Länk

2017-07-30

Spännande

senior reporter

2017-07-27

Detta är om en frisersalong. Och ägaren blir kär i Angelina men hon är en mystisk tjej. De vet inte hennes riktiga namn. Jättebra bok var det.

Y

Yngve Carlsson

2017-07-25

Inte lika läsvärd som tidigare böcker, gillar inte upplägget riktigt, men går att läsa om man inte är för kräsen.

Detta är en ny serie som Sarenbrant påbörjat med denna bok. Den skiljer sig en del från de förra. Inte bara persongalleriet då. Även upplägget är ett annat och jag tycker att detta är mer fancy på något vis.
Det är precis som tidigare böcker väldigt spännande från första till sista sidan och det är väldigt svårt att lägga ifrån sig boken. Karaktärerna är väl beskrivna och det är lätt att bilda sig en uppfattning om var och en.
Man kan heller inte låta bli att tänka på hur det blir nästa gång man ska gå till frisören, vågar jag gå, eller.....? Nåja det är nog ingen fara :) Det jag önskar mig vore ett annat slut, det var något avhugget och gav inte riktigt det svar jag skulle velat ha.......Förhoppningsvis blir det en fortsättning på detta. Och det ser jag fram emot.

Betyg 4 av 5

Eva Strand

2017-07-01

Lättläst och hyfsat spännande.

Jasmine Wärnberg

2017-06-01

Annika Olsson

2017-05-26

Ser fram emot nästa!!!

Karolina Jonsson

2017-05-24

Bakom din rygg är uppbyggd på ett annorlunda sätt än vad jag läst tidigare, vi får turas om att följa Angelina, Jenny och Stefano ur deras olika perspektiv på livet och vardagen. Det är redan från början och genom hela boken en ständig spänning som ligger i luften och det får mig som läsare att hela tiden läsa vidare och vilja veta vad nästa händelse ska vara. Det är en härlig trio av karaktärer och ganska snabbt blir Angelina min favorit (Även om jag inte kan låta bli att sakna Emma Sköld lite, hehe...). Jag hade förväntat mig lite mer mörker och oförväntade vändningar men för att vara den första boken i en triologi i genren psykologisk thriller tycker jag det är väldigt bra jobbat! Slutet är sådär irriterande bra att jag nu med spänning måste vänta på nästa bok i serien. Inte schysst Sofie! Haha.

Spännande, underhållande och fängslande!

Britt-Marie Kullin

2017-05-23

Det här är Sofie Sarenbrants åttonde bok, och den är helt fristående från dom sju tidigare böckerna. Det här är den första boken i en planerad trilogi. Och kategorin är spänningsthriller, till skillnad mot författarens tidigare böcker, som har varit i genren kriminalromaner. Här är en länk till min recension av Sofies förra bok, Tiggaren, och där finns det även länkar till alla hennes tidigare böcker.

Jag har tyckt mycket om alla Sofie Sarenbrants tidigare böcker. Och jag tyckte även om den här boken, även om jag kanske inte tyckte att den var riktigt lika bra som dom tidigare.

Boken är ett triangeldrama i frisörmiljö på Östermalm. Och boken är uppbyggd så man får följa dom tre frisörerna i olika kapitel. Kunder till frisörerna hittas mördade, och vem är egentligen skyldig? Någon av frisörerna, eller någon helt annan?

Bakom din rygg är mycket lättläst, och jag tyckte absolut att den var läsvärd. Och jag vill gärna läsa dom kommande böckerna i serien.

Helt okej 😊