Babetta

Wähä, Nina

| 2022

Flag from sv

17


En het sommar. En plötslig mistral. Vad är egentligen vänskap? Och vad är egentligen sant? Katja och Lou är bästa vänner. De möttes på teaterlinjen på Södra Latin, och medan Katja numera jobbar på ett ekologiskt kafé så har Lou blivit filmstjärna efter succén med storfilmen Babetta. En dag får Katja frågan om hon vill komma och tillbringa sommaren i ett sydfranskt chateau tillsammans med sin bästa vän. Hon blir inbjuden till ett slott, i vilket Lou bor tillsammans med en fransk filmlegend. Trots att det är en värld som för Katja mer liknar fantasi än verklighet så återgår de till sin gamla relation där de delar allt, nästan som två syskon. Eller som två sidor av en och samma spegel? Snart dras nätet åt kring dem. Den ena märkvärdiga händelsen efter den andra uppdagas och sanning blir allt svårare att skilja från lögn - och kanske är deras vänskap till sist den sista pusselbiten i ett bisarrt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En otroligt filmisk berättelse om film - wow, Wähä! Den sögs man in i minsann.

Betyg

En av alla böcker jag sett mest fram emot 2022. Och var den lika bra som jag tänkt mig? Faktiskt inte, den var ÄNNU bättre. Och det är inte jätteofta böcker levererar mer än förväntat när förväntningarna redan är riktigt höga. Jag älskade ”Babetta”, hela vägen. Det är en otroligt välskriven bladvändare utan att vara feelgood. Varje sida är en njutning. Det är en kärlekshistoria, en vänskapshistoria med beundran, med avundsjuka, känslor, tankar, rikedom, skådespeleri och skönhet. Det är en berättelse om Katja och Lou, bästa vänner med samma dröm men där livet tagit olika vägar. Lou lever lyxlivet i Frankrike som skådespelerska, och Katja åker och hälsar på henne en sommar.
Toppbetyg från mig!

Nina Gustafsson

2022-02-21

Betyg

Katja och Lou, gymnasiekompisarna som var supertighta för sisådär 15 år sedan är nu i ett annat skede av livet. Lou har levt skådespelarlivet medan Katja stannade kvar och ja stannade. Vad finns det kvar av vänskapen som nu verkar allt bra ojämlik? Katja bjuds in till Lous mansion i Frankrike där hon bor med sin mycket äldre rike pojkvän. Katja kastar sig direkt iväg, då hon bara väntat på att få vara en del av Lous liv igen. Dagarna i värmen, vid poolen varvas med highlights från Babetta, Lous största filminsats. Vad är det för vänskap de har? Varför är Babetta så central? Boken har många bottnar och på slutet är man härligt förvirrad. Lika bra som Testamente, men så totalt annorlunda.

Katarina Nord

2022-02-21

Betyg

Målande språk! Suggestiv historia som kräver närvaro när jag läser!