Av kött och blod

Harvey, John

| 2006

Besviken över sin hustrus otrohet och trött på sitt arbete har kriminalkommissarie Frank Elder dragit sig tillbaka till en avlägsen del av Cornwall. Helst av allt vill han bara leva så lugnt som möjligt men när ett gammalt olöst fall plötsligt blir aktuellt på nytt väcks plågsamma minnen åter till liv. Femton år tidigare försvann en ung flicka, Susan Blacklock, spårlöst och trots en massiv polisinsats lyckades man aldrig hitta henne. Två män, Shane Donald och Alan McKeirnan, greps men blev senare släppta i brist på bevis. Ett år senare blev de båda dömda för våldtäkt och mord på den unga Lucy Padmore.  Frank har hela tiden varit övertygad om att de bägge männen även låg bakom bortförandet av Susan Blacklock. Därför blir han både förvånad och upprörd då han får veta att Shane Donald har blivit villkorligt frigiven. Och när Shane plötsligt avviker från sin bostad samtidigt som...

Cindy Kempe

2022-07-27

Bra bok men en som jag inte tror att jag kommer minnas om ett tag. Spännande men inte särskilt originell helt enkelt.

Michaela Schuller

2012-08-19

Helt ok men inget märkvärdigt.

Elisabeth E

2011-11-24

Spännande och lättläst. Lite förvirrande med nya karaktärer som slängs in mitt i handlingen.

h4l h4rtl3y

2011-10-18

Bra driv, spännande. Men samtidigt - inte ännu en brittisk deckare där barns ondska är huvudtemat! Slutet drar ner totalintrycket.

Mats Sigfridsson

2011-09-13

En riktigt bra deckare. Bra beskrivna och trovärdiga karaktärer. Spännade och lättläst. En stark 3:a.