Av en annan värld

Webb, Katherine

| 2014

I en krigsgrav från första världskriget återfinns ett brev i fickan på en okänd soldat. Brevet fångar journalisten Leahs intresse och hon börjar sökandet efter soldatens identitet. Sökandet leder henne bakåt i historien ... En sommardag 1911 anländer två personer till den småsömniga prästgården i Berkshire. Det är den unga egensinniga tjänsteflickan Cat Morley med ett gåtfullt förflutet, och Robin Durrant en ledande ockult expert som har lockats dit av berättelser om övernaturliga väsen i traktens våtmarker. I takt med att sommarvärmen blir alltmer tryckande stiger spänningen i den fridsamma prästgården och de heta känslorna driver på ett oanat händelseförlopp med mörka konsekvenser. Av en annan värld är Katherine Webbs andra roman på svenska. Liksom i hennes debutbok, Carolines arv som utkom 2013, varvar hon här på ett snillrikt vis olika tidsepoker och människoöden.

T

Therese A

2017-11-24

Bra berättelse men lite förutsägbar ibland

F

Fiolsparv

2017-01-11

Även denna är en streckläsningsbok. Omöjlig att lägga ifrån sig och stundvis väldigt gripande.

Eva Pettersson

2016-01-29

Dramatik, romantik och ond, bråd död i brittisk, lantlig miljö. Helt okej läsning!

Engelska Väninnan

2014-12-02

Själva historien var intressant, men genomförandet så dåligt att jag gav upp läsningen.

Annika Olsson

2014-10-23

Den kunde varit bra. Historien fångar mig men tycker ändå att den är så platt, engagerar inte.