Dette er en fortelling om tre kvinner og tre tidsepoker, om sorg og seksualitet, makteslshet og hevn, om fdsel og dd. Mest av alt er det en fortelling om hvordan eventyrene dde og hvordan det er leve uten dem.
2013-09-23
Boken var inte lika bra som Aprilhxan, men fortfarande mycket vlskriven och absolut lsvrd. Det r intressant hur vl bokens titel passar ihop med dess innehll; slumpvandring r en matematisk term fr ett stt att skapa fraktaler, det vill sga "ett sjlvlikformigt mnster med struktur i alla skalor", och innebr allts att p ett iterativt (upprepande) slumpmssigt stt skapa ett mnster. Precis s r med denna bok, dr vi fr flja tre olika generationer som alla gr liknande den till mtes. Jag tycker att det var en vldigt intressant bok! Tempot var dock stundtals vldigt lgt, men inte s lgt att man tappade intresset. Det drar dock ner helhetsbetyget lite, som drfr landar p en svag fyra.
2013-07-16
Intressanta personden, bra berttarupplgg med dr frfattaren knyter ihop scken bra p slutet. Mjligen lite lngrandig och lite vl stereotypa skildringar p hur det patriarkala samhllet systematiskt exploaterar kvinnor. Fr hgsta betyg behvs mer nyansrikedom och mer ppenhet till lsaren att dra sina egna slutsatser kring levnadsdena.
2012-10-22
mycket vlskriven, lite dyster men mycket realistisk skildring av en bruksorts utveckling och tre unga kvinnors lidande
Majgull Axelsson berttar om de tre kvinnorna i sin speciella stil: fragmentariskt och med stndiga tidshopp. Gjorde det lite svrt att komma in i boken. Men hon mlar s skickligt med pennan, och viktigast av allt, hon bryr sig verkligen om sina karaktrer. De tragiska dena blir aldrig effektskeri. Romanens upplsning (annonserad redan p sida 2) r lika sorglig som logisk.