Att leva ett liv, inte vinna ett krig

Kåver, Anna

| 2004

Flag from sv

262


Acceptans innebär att välja att se och stå ut med både sin inre och yttre verklighet, utan att fly, undvika, förvränga eller döma den ? hur plågsam den än kan vara. Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avstå från att söka förändring i en vår situation, utan att sluta föra krig mot tillvaron och sig själv. En del liknar det med lugnet efter stormen. Att acceptera är, även om det kan tyckas paradoxalt, att vi handlar aktivt, i enlighet med våra värderingar och mål. Att leva ett liv, inte vinna ett krig visar hur vi kan nå en mer accepterande hållning ? och på så sätt större harmoni. Boken innehåller många praktiska tips, exempel och övningar. Att leva ett liv, inte vinna ett krig kan användas som en självhjälpsbok, men också som fördjupningslitteratur av professionellt verksamma inom psykiatrin. Anna Kåver är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

John C

2018-04-17

Betyg

En bok som beskriver acceptans och vad det innebär. Ett tillstånd som inte är helt lätt att uppnå, och kanske mycket på grund av vad man tror att det betyder? Det är en aningen mer mångfacetterat än vad man kan tänka sig...

K

Kristin Söderberg

2017-06-09

Betyg

Användbar och tänkvärd.

elinore järlehag

2015-09-01

Betyg

KBT möter Mindfulness. Mycket bra tips på hur man kan förändra sitt sätt att vara och tänka. Det enda som jag tyckte mindre om var upprepandet av metoden att förändra sina tankar. Blev tjatigt.

I

Inger Forsling

2015-06-14

Betyg

Boken är utomordentligt bra - man får många tips och hjälp att förstå sig själv som människa.

S

Susanne Larsson

2012-08-21

Betyg

En riktig bra bok som får en att det är mänskligt att vara människa.

Peter F

2011-07-18

Betyg

En bok som kan hjälpa en lite på traven om man är inne i en jobbig tid i livet.

Elisabet Ekdahl

2011-07-15

Betyg

Jättebra bok. Om man är nyfiken på begreppet acceptans inom modern psykoterapi är detta ett jättebra första läsalternativ.

Anna-Karin L

2011-01-21

Betyg

Denna hjälpte mig att förstå att jag faktiskt accepterar saker och att det är ok!

Jenny Li

2010-08-21

Betyg

Jag blev lite besviken på den här boken faktiskt. Den har substans till första halvan, möjligtvis - men sen är den för mig mest omtugg. Men visst - det är en snäll, medhårsstrykande måbra-bok, det är det förvisso.

Petra Norstedt

2010-07-13

Betyg

Tråkig, det kanske är för varmt i sommar?

kristina johansson

2010-06-04

Betyg

Tankvärda ord som stärker det inre. Haft nytta av denna bok i arbete med andra.

Camilla Forssén

2010-05-07

Betyg

Användbara tips för vardagens olika jobbiga situationer. Lättåtkomlig information som jag helt klart kommer att fortsätta att använda mig utav. Rekommenderas verkligen.

M

Mikaela Metafor

2010-03-07

Betyg

En bok som alla som någon gång fastnat på ett eller annat sätt i tankemönster bör läsa. Den gav helt klart med sig saker jag har nytta av i verkliga livet.