Atlas: Historien om Pa Salt är den efterlängtade, avslutande delen av Lucinda Rileys fantastiska saga om de sju systrarna. Den tar med läsaren på en resa genom historien och runt hela världen och utgör ett oförglömligt slut på en internationell världssuccé.De sju systrarna har samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. Till allas förvåning valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats. Men för varje sanning som avslöjas uppstår en ny fråga. Systrarna tvingas inte bara inse att de knappt kände sin far, de måste dessutom acceptera att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande kan få konsekvenser för deras liv.
Vet inte riktigt vad jag väntat mig, men det blev en liten besvikelse. Det känns lite hastigt ihopkommet, framför allt episoden med den uppdykande antagonisten. Har läst och läst de tidigare i väntan på upplösningen. Och visst blir det ett avslut, men det känns som om luften gått ur.
Oj. En bok som jag längtat efter väldigt länge och så tog den slut.
Jag har väntat lite med att läsa sista delen i serien om de sju systrarna just för att det inte blir fler böcker. Jag kommer sakna att inte få följa med på fler äventyr som Lucinda Riley och nu även hennes son Harry har tagit mig med på.
Jag tycker om hur de lösa trådarna knyts ihop, hur jag får svar på mina frågor men att jag ändå överraskas när jag läser. Harry har lyckats bra tycker jag med att få ihop den sista delen i serien för jag tänker att det inte har varit helt lätt.
Det som fångar mig mest och har gjort det genom hela serien är de historiska delarna, grunden till hela historien. Alla detaljer, miljöer, karaktärer. Jag fascineras av hur man kan besitta denna förmåga att få ihop allt i dessa underbara böcker och vilken enorm research Lucinda och till viss del Harry måste ha gjort.
Böckerna kommer jag att minnas länge och alldeles säkert läsa om. De har sin givna plats i bokhyllan!
En så efterlängtad roman av så många över hela världen! Äntligen är den här! Jag trodde att jag eventuellt skulle bli besviken på den sista boken, dels pga författarinnans död men även över frågan ”hur skall alla trådar bindas ihop till ett bra slut?” Jag tycker att sonen som skrivit boken har klarat det över förväntan och som läsare känns det bra att äntligen få knyta ihop säcken och bli klar med hela serien som varit så underhållande och fantastisk under många timmars läsning.
Äntligen är den här, förklaringen vi alla väntat på..Vad ska jag säga mer än att all good things come to an end. Jo jag saknade kanske några delar, men samtidigt är den tillräcklig. Jag är nöjd. Jag får ett avslut. Att Lucinda inte hann skriva färdigt boken innan hon dog är så klart tragiskt men jag tycker att hennes son har gjort ett fint arbete med att avsluta berättelsen. Absolut en av de bättre i serien om de sju systrarna.