Ät och spring - Min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap

Jurek, Scott

| 2013

Flag from sv

39


Scott Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Som ung var han ointresserad av idrott och drabbades av farligt högt blodtryck redan i tonåren. Han sprang inte fortare än andra ungar i skolan och var inte heller mer uthållig. Ät och spring är hans egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta både fysisk och själslig och betonar vikten av att välja rätt mat. Uppvuxen på rött kött och skräpmat övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka. Jurek har sprungit hundratals ultramaratonlopp i oländig terräng över hela världen och vunnit de flesta. Han arbetar som coach och sjukgymnast och är en stor celebritet som omskrivits i många prestigefyllda...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lars Isaksson

2021-10-03

Betyg

Borde kanske ha läst den på engelska. Bästa löparboken hittills.

Britt-Marie Kullin

2013-04-11

Betyg

Jag fick den här som en recensionsbok, utan att jag hade bett om den. Först så tyckte jag att den nog inte var något för mig, men den var mycket bättre och mycket mer intressant än vad jag trodde den skulle vara.

Jag hade inte ens hört talas om ”ultramaraton” innan jag läste boken. Helt otroligt att det finns människor som springer lopp som är mellan 4 mil och 20 mil.

Boken var bra skriven, och den fängslade mig. Bra blandning med beskrivning av löplopp, författarens privatliv, hans egna veganrecept, och berättelser från hans barndom och uppväxt.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )