Frsta stenen hittar Aston en ruggig kvll d hsten hller p att krypa fram ur skuggorna. Stenen r alldels ensam och alldeles kall och blt nr man lgger tassen p den. Stackars stenen! Den fr ka med hem i en av matkassarna som mamma br p och sedan blir den nerbddad i docksngen. Varje kvll under vintern och vren gr Aston samma vg hem och varje kvll hittar han nya stenar som r ensamma eller fryser eller som verkar ha trkigt. En del r stora, andra sm men alla r det synd om och alla fr flja med hem till Aston och bli varma och trygga i en egen sng. Astons mamma och pappa tycker till slut att det r lite vl trngt hemma med alla stenar. De beslutar sig fr att visa Aston och stenarna en plats som stenarna kanske kommer att trivas p, som de kanske till och med kan tnka sig att ka p semester till? Det visar sig vara en perfekt strand dr det redan finns...
2021-09-16
Philip 9 r;
Den hr boken tycker jag om. Det r fina bilder och jag frstr Aston. Jag samlar inte p stenar och pinnar lngre men jag ser andra barn som gr det ibland. Det r ganska kul och man kan gra mnga saker med stenar och pinnar.
Gustav 11 r;
Jag gillar ocks boken. Aston r gullig och han gr som barn gr. Samlar. Det gr vuxna ocks fast de samlar p andra saker. Det kan vara elefanter, bcker, snckor eller frimrken. Varfr r det egentligen bttre n pinnar och stenar? Aston r vldigt omtnksam.
AC (mamma);
Vi har ngra bilderboks favoriter hr hemma och en av dem r Astons stenar. Det r stor igenknning p den fr oss alla och twisten p slutet gr att vi skrattar hgt. Varenda gng!
Fantastiska illustrationer och vi knner bde med Aston och hans frldrar genom hela boken.
En klockren fullpongare fr mig. Rekommenderas varmt.