Arthur & George

Barnes, Julian

| 2006

Flag from sv

97


Arthur och George växte upp i olika världar i det viktorianska Storbritannien: Arthur i en småborgerlig del av Edinburgh, George i prästgården i en liten by i Staffordshire. Arthur blev läkare och sedan författare, George blev advokat i Birmingham. Arthur skulle bli en av sin tids mest kända personer, medan George arbetade hårt i det tysta. Vid sekelskiftet strålar de samman på grund av en serie händelser som gav upphov till sensationella tidningsrubriker. George Edjalis far är indier, hans mor skotska. När de utsätts för en strid ström av hatiska anonyma brev - av vilka många handlar om deras son - tar de för givet att brevskrivaren drivs av rasistiska fördomar. De anmäler saken till polisen, men till sin förtvivlan upptäcker de att polisen misstänker att det är sonen själv som har skrivit breven. Så börjar någon lemlästa hästar och kreatur i trakten. Än en gång blir den tillbakadragna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lars Willfors

2013-08-01

Betyg

Habil 1800-talspastisch, men den biografiska dimensionen stör upplevelsen när det handlar om en historisk person man varken är särskilt intresserad av eller vet något om sedan tidigare. Läs in dig ordentligt på hela Sherlock Holmes-grejen för avfärd.

Maria Nordström

2011-01-12

Betyg

Tråkig

Thomas Rosswall

2010-01-20

Betyg

Jag har tyckt om andra böcker av Julian Barnes, men den här "Dreyfus" affären där Arthur Conan Doyle spelar Sherlock Holmes hade jag svårt att engagera mig i. De första två delarna, när huvudkontrahenterna presenteras, var rätt långa och det var först i de sista 25% som mitt intresse vaknade.