"Hittills hade Arra levt ett lyckligt, omedvetet liv med sin skog och sin bäck och sina sånger. Ändå hade inom henne funnits en längtan efter att någon skulle se på henne. Men nu då blickarna kom gjorde de ont. Hon vred huvudet åt sidan och försökte gömma sig bakom manen av svart hår. Denna lilla rörelse var för de andra beviset på att hon var ofärdig, konstig.En flytande, andlöst spännande historia om den stumma flickan Arra som växer upp föraktad och bespottad i sin faders hus. Det är en klassisk fantasyberättelse om en outsider som gör både en inre och yttre resa; flytten bort från hemtrakterna och ut i världen, samt utvecklingen från flicka till kvinna, upptäckten av de inre magiska gåvorna samt bemästrandet av dem. Och mötet med kärleken. Svårigheterna är parallellt individuella och nationella, som det ska vara. Redan i sin första bok De Ännu Inte Valda skrev Turtschaninoff finlandssvensk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin H

2017-03-12

Betyg

ganska briljant framskrivning av en karaktär som inte passar in där hon föds men är menat för stora saker. klassisk utgångspunkt i fantasy liksom. men hur turtschaninoff skriver om klass, kön och arbetsdelning mitt i en bra historia = skickligt!

Linda Åslund

2010-12-22

Betyg

Kallas för klassisk fantasy i beskrivningen, och jag skulle vilja säga att den i mångt och mycket är en utbroderad folksaga, både i berättandestil och i innehåll. Den går från hård "finsk" barndom till sagostämning med en kvinnlig hjältinna. Det finns små detaljer i den som jag gillar mycket, återkommer nog till det i ett inlägg i bloggen. Det blir en fyra i betyg, för den är annorlunda och växer i mitt minne.

Jenny Li

2010-12-07

Betyg

Hade oändligt svårt för den här boken - utan att riktigt kunna säga varför. Den känns mig bara väldigt opersonlig och långrandig - och inte så "fantastisk" som jag tycker att fantasy ska vara för att leva upp till sitt namn.