Arktiska nätter

Giles Blunt

| 2021

Flag from sv

5


I utredningen av en serie mord och försvinnanden olikt några fall som kriminalinspektörerna John Cardinal och Lise Delorme tidigare stött på sätts de på stora prov både som människor och poliser. En senatorshustru har kedjats fast utanför ruinerna efter ett övergivet hotell i skogen långt utanför Algonquin Bay och lämnats där för att långsamt frysa ihjäl i den iskalla natten. Och hon är inte den enda. Kopplingen till händelser långt tidigare under en forskarexpedition till de arktiska öarna utanför Kanadas kust kommer inte bli uppenbar förrän långt senare. Delorme får anledning att fråga sig vem hon verkligen är och vad det innebär att vara polis och kvinna. Och hur ska hon göra med John Cardinal, hennes partner och mannen som står henne närmast? Kriminaldramat Cardinal som bygger på böckerna om polisen John Cardinal av Giles Bluntgjorde succé på C More. Giles Blunt växte upp i North...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2022-12-11

Betyg

Bra och mycket välskriven. Intrigen är imponerande, men de parallella skeendena förvirrar ibland, liksom namnen. Man får backa ibland för att hålla ordning. Även Delormes beteende är lite svårförståeligt. Som helhet, dock mycket läsvärd.

R

Rebecka Nyman

2022-09-25

Betyg

Att jag så fort jag har läst ut en bok i Cardinal-serien genast vill tillbaka säger en hel del om hur fångad jag är av denna serie. Inget undantag för den sjätte boken i serien. Förväntningarna var oerhört höga då jag har älskat (!) alla tidigare böcker i serien. Helt klart en ny favoritförfattare inom denna genre. Giles Blunt fortsätter att hitta på brutala, men ändå enligt mig trovärdiga mord. Miljöerna är fortsatt väldigt närvarande och sätter tonen för den stämning som ligger sänkt över historien. Jag gillar hur läsaren sakta men säkert får en bakgrund till det som händer genom att utredningen varvas med anteckningar från förr då motivet byggdes upp under den arktiska forskningsexpeditionen. Blunts språk är pricksäkert och vardagsnära samtidigt som det upplevs naturligt.

Giles Blunt continues to come up with brutal but yet believable murders. The environments are still very present and set the tone for the mood. I like how the reader slowly gets a background to what is happening by interspersing the investigation with notes from the past. Blunt's language is spot-on and close to everyday life.