Arkeologdeckarna och faraos förbannelse

Höjer, Dan

| 2019

Flag from sv

1


Mysterier över hela världen väntar på att lösas, och arkeologdeckarna Marvin, Ramses, Neffi och hunden Farao är redo!Sommarlovet börjar med en färd i knäppa farbror Valdemars zeppelinare. Kusinerna får åka med till Egypten! Där finns en okänd grav, djupt inne i gravkamrarna i Konungarnas dal. Men vem ska hinna först, Arkeologdeckarna eller deras ärkefiende professor Grävberg? Ett hisnande roligt och oväntat äventyr!Fartfyllt, lättläst och kul! Populär serie av Dan Höjer, författare till succéserien Cirkusdeckarna. Actionfyllda illustrationer av Hedvig Häggman-Sund.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Detta är femte delen i Höjers serie Arkeologdeckarna där vi får följa kusinerna Neffi, Ramses och Marvin som tillsammans med sin virriga farbror Valdemar, i varje bok, dras in i trubbel för att bevara historiska skatter. I denna bok beger sig gänget till Egypten och vi får stifta bekantskap med gamla Egypten och gänget besöker t.ex konungarnas dal.
Jag högläste boken för min sexåring som tyckte att boken var rolig samtidigt som Höjer även väver in en lagom mängd kunskap i berättelsen.
Jag som vuxen tycker att de tidigare delarna i serien har varit riktigt bra, denna del blev jag dock lite besviken på. Jag saknade något i storyn som tyvärr kändes lite platt. Boken är fortfarande välskriven språkligt och behaglig att högläsa. Jag hoppas på att nästa del lyfter serien igen.