Aquavit c/o New York

Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen "Best Chef Cookbook" i USA 2003. Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat. Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. "Mitt sätt att laga mat är smakdrivet", säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok