Anton, jag gillar dig

Pohl, Peter

| 2008

Flag from sv

25


Jojo gillar Anton i sin klass. Anton är tuff, bäst på fotboll i hela skolan och ändå snäll. Men det är något mystiskt med Anton och ingen verkar riktigt känna honom. Varför får han hänga i centrum så sent? Varför blir han aldrig hämtad efter träningen? Och varför har han en mobil om hand aldrig behöver ringa hem? En dag är Anton försvunnen. Vad är det som har hänt? En gripande och allvarlig bok om att tycka riktigt mycket om någon som det är svårt att förstå sig på. Peter Pohl har sedan debuten med Janne min vän (1985) skrivit en lång rad böcker som gjort honom till ett av de stora författarnamnen i Sverige. Han har bland annat tilldelats Augustpriset, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2011-03-25

Betyg

Nu var det kanske inte så rättvist mot den här boken att jag läste den direkt efter den i det närmaste fulländade "Janne min vän" - för likheterna är många mellan dessa båda böcker, och "Anton, jag gillar dig" känns som en sämre och förenklad variant av "Janne, min vän".

Michael Nystås

2010-07-31

Betyg

Välskrivet och starkt gripande om vänskap, relationer och lögner som går för långt när verkligheten gör för ont för att nämnas. Peter Pohl är en Sveriges mest angelägna barn- och ungdomsbokförfattare. Anton, jag gillar dig har mycket att säga även en vuxen läsare. Rekommenderas varmt!