Enkla steg för steg-instruktioner till fler än 30 ansiktsmålningar. Fantasifulla ansiktsmålningar går aldrig ur tiden utan tycks bara bli mer och mer populära. På förskolor, barnkalas, halloween, maskerader och regniga dagar är detta en perfekt aktivitet. I den här boken får man med tydliga steg för steg-fotografier och instruktioner hjälp att skapa inte mindre än 30 fantastiska ansiktsmålningar. Dessutom lär den ut smarta tekniker och ger många roliga tips.
2017-01-12
Otroligt pinsamt att ha i bokhyllan. Vid köpet var den snygga designen och steg-för-steg-bilderna avgörande. När jag tittade närmare på innehållet visade det sig att författaren helt ger efter för förlegade könsstereotyper, så till den grad att jag känner mig illa till mods. Pojkmodellerna målas i stor variation: hundvalp, drake, zombie, pirat, rymdrobot mm. Flickmodellerna målas enbart i "söta" motiv: prinsessa, snödrottning, ljuvlig älva och blomsterfe (häxa finns med och är väl inte söt men i populärkulturen ganska könsspecifik). Jag tycker att man kan ha lite högre förväntningar på en bok skriven 2015. Boken andas typ: "Du får vara vad du vill så länge din främsta egenskap är att vara vacker och söt. Nej, du får inte vara skelett för alla vet ju att när flickor dör förmultnar de och blir till blommor, bara pojkar lämnar efter sig skelett." Jag funderar på att göra mig av med boken. Det är verkligen inte den självbild jag vill att min dotter och andra flickor ska växa upp med.