Änklingen

Kluun, Ray

| 2008

Flag from sv

237


STEN VILL INTE BARA LEVA EFTER HUSTRUNS DÖD, HAN VILL LEVA LIVET!Uppföljaren till succéboken En sorts kärlek!Sten, nu nybliven änkling, försöker leva vidare efter hans unga frus tragiska död. Han, den notoriskt otrogne festprissen som vill leva livet, ska nu själv ta hand om deras 3-åriga dotter vilket inte riktigt står överst på hans prioriteringslista.Efter hustrun Carmens död spårar Sten ur totalt. Han kastar sig ut i Amsterdams nattliv och festandet blir allt vildare, det är sprit, droger och naturligtvis - kvinnor. Sten känner att det är bättre för dottern att bo med några vänner istället med honom och drar iväg på en vild brud- och knarktripp till Ibiza. Så småningom når han botten och hans vänner lyckas övertala honom att resa bort tillsammans med sin dotter för att få en chans att ta kontroll över sitt - deras! - liv. De ger sig ut på en lång resa till Australien via...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2016-03-05

Betyg

Mycket kul med en uppföljare! Sten är omogen och både knark- och sexberoende samtidigt som han ska vara pappa. Gripande läsning som än en gång väcker känslor.

Louise Olsson

2013-09-15

Betyg

Ettan var bättre, men denna boken är viktig på sitt eget sätt. Rekommenderar varmt att läsa Ray Kluuns böcker!

J

Jeanette Olsson

2013-09-12

Betyg

Den är lika bra som den förra boken om inte bättre :) Gripande o mycket glädje oxså :)

A

Anki Vincent

2013-07-20

Betyg

Inte lika bra som första boken, jag hade högre förväntningar då jag sträckläste den gråtande, den här grep aldrig riktigt tag i mig.

Emma Hortlund

2012-03-30

Betyg

Änklingen är uppföljaren till "En sorts kärlek" och här får vi följa Sten och treåriga dottern Luna under månaderna direkt efter Carmens död.

Boken är indelad i tre delar där första delen börjar direkt efter Carmens död med att hon i några dagar ligger i sin kista i vardagsrummet. Efter begravningen går Sten bananas, ligger runt, knarkar och festar vilt och att samtidigt ensamstående ta hand om en treåring visar sig svårt.

Under en galen Ibiza-resa får WTC-katastrofen Sten på andra tankar och han avbryter resan för att istället umgås med sin dotter.

I del två tillbringar Sten och Luna en vecka i Thailand och i tredje delen åker de till Australien för att åka runt i en husbil i några månader.

Det är i del tre som det känns som att det börjar ordna upp sig för Sten och det handlar mycket om hur vardagen blir på resande fot med husbil och treåring. Sten måste ta hand om Luna och han måste anpassa sig då han blir nekad många av de aktiviteter han vill prova för att han har ett litet barn med sig. Tredje delen är den del av boken som jag tycker är minst intressant.

Hela boken är läsvärd. Den håller ett högt tempo precis som sin föregångare och är inte alls lika sorglig. Har man läst "En sorts kärlek" bör man läsa den här också, men jag tror att det kan vara svårt att läsa "Änklingen" utan att ha läst "En sorts kärlek" först.

Birgitta Spele

2011-04-26

Betyg

Fängslande och snabbläst om en mans, till en början destruktiva, sorgearbete. Skönt att det ordnade upp sig.

Helena Nilsson

2010-07-22

Betyg

Inte lika bra som "En sorts kärlek" men helt klart läsvärd.

A

Anna Lidin

2009-06-17

Betyg

Imponerande upphämtning av en beundransvärd person! Även om hans, till synes, osinliga plånbok ger honom möjligheter som de allra flesta saknar, så visar han att det är möjligt att vända ett uselt läge till ett ljusare med metoder som faller utanför vad de flesta skulle orka.

Anna Östberg

2009-06-15

Betyg

Äntligen ser man ljusglimtar i hans tillvaro... Han är fantastisk!!