En grillkväll, sex ansvarsfulla vuxna, tre gulliga ungar och en liten hund.Vad skulle kunna gå fel? Clementine och Sam har det bra tillsammans. De har två små döttrar, Sam har just börjat på sitt drömjobb och Clementine som är cellist förbereder sig inför en av sitt livs viktigaste provspelningar.Clementine och den mer reserverade Erika har varit vänner sedan de var små. De känner varandra utan och innan men hamnar ofta på kollisionskurs med varandra. Så när Erika nämner att de alla blivit inbjudna till en grillkväll hos grannarna Vid och Tiffany, som med all säkerhet kan lätta upp stämningen, tackar Clementine och Sam ja på en gång.Det blir en kväll som får livet att ta en annan riktning. Och efteråt kan ingen av dem sluta undra: Vad skulle ha hänt om vi inte hade gått dit?I Andras vänner riktar Liane Moriarty sin skarpa blick mot tre på ytan lyckliga familjer. Hon berättar om kärlek, säktenskap,...
2020-02-15
Jag tyckte att den var hyfsat svårläst i början, alltså att det inte flöt på så bra. Detta pga att hon skriver väldigt annorlunda än andra författare jag läser. I början kändes det som ett problem och att den skulle bli tungläst men det gick snabbt över och jag kom in i stilen. Plus att den fångade mig. Jag ville verkligen, verkligen veta vem som dog och vem som gjorde det eller vad som hände. Spänningen trappades upp allt mer och den var svår att lägga ifrån sig. Jag måste nog ändå säga att jag blev lite besviken på hur den slutade men det beror nog på vad man förväntar sig osv. Bra bok i alla fall med en bra handling och karaktärer som fastnar.
2019-10-15
Jag hade mina dubier när jag började lyssna på denna bok men jag tycker att den har en hel del poänger. Dessutom kan jag känna igen många av karaktärerna och hur små lögner växer och till slut blir sanning. Speglar tyvärr hur många föräldrar reagerar både positivt och negativt. På det hela taget en helt ok bok.
2018-07-31
Jag tyckte att alla personer i boken var irriterande och gnälliga. Storyn var mycket tunn och trist. Tvingade mig igenom lite mer än halva innan jag slutade läsa den.
En svår bok att skriva recension på. Upplägget är väldigg annorlunda. Läsaren får vänta väldigt länge och först långt in i boken kommer beskrivningen på vad som egentligen har hänt. Inget som föll mig i smaken däremot själva Innehållet i boken tilltalade mig. En fin beskrivning av uppväxtens betydelse och relationer mellan människor. Tyvärr saknades drivet jag söker, boken hade får många sidor och var väldigt ojämn dvs vissa kapitel titalt ointressanta och andra mycket välskrivna. En bra avslutning.
Genialisk uppbyggnad och en förmåga att lämna bara alldeles lagom med information för att hålla nyfikenheten uppe, men utan att avslöja ett dyft om vad som väntar på den där ödesdigra frågesportskvällen. Härliga karaktärer, mycket värme och humor, men också en känsla av ett ständigt ökande obehag.
Betyg: 4,5 av 5.
Den australiensiska författaren Liane Moriarty har skrivit sju böcker, och det här är den fjärde boken som finns översatt till svenska.
Jag har läst dom tre tidigare böckerna, och tyckt riktigt mycket om dom alla tre. Här är länkar till mina recensioner av dom, Öppnas i händelse av min död, Stora små lögner, och Tre önskningar.
Och jag tyckte riktigt mycket även om denna bok, Andras vänner. Jag tycker att Liane Moriarty har ett fantastiskt sätt att skriva på. Boken är helt oförutsägbar, och det tar lång tid innan jag förstår vad som egentligen har hänt på grillkvällen som gör att livet förändras för alla inblandade.
Boken är spännande, engagerande, berörande, välskriven, gripande, lättläst, och som sagt var, mycket oförutsägbar.
Rekommenderar absolut boken, och även hennes tre tidigare böcker som finns på svenska. Och jag hoppas att dom tre böcker som inte finns översatta, kommer att översättas, och även att hon utkommer med fler böcker. För hon är verkligen en av mina favoritförfattare nu.
Alldeles för mycket Desperate housewifes över boken för att tilltala mig. Kanske är det också en generationsfråga där jag inte kan identifiera mig i den unga mamma karaktären längre. Men ändå retar flera av karaktärerna mig. Särskilt sättet kvinnorna är skrivna på. Det finns nästan inte en normal kvinnokaraktärer bland en samling hönsmammor av värsta slag. Nej, jag tilltalades inte av boken!
2017-02-13
Början av boken var mera lik en dockusåpa, men sedan blev den bättre. Bra upplägg när det gällde det brott som kom att begås. Jag kunde inte gissa var, hur, när eller vem som skulle drabbas. Intriger, hemlighållande av både det ena och det andra, men också vänskap och äkta kärlek.
2016-06-11
Desperate housewives, halvvägs in i boken kom jag äntligen på att det var den serien som jag tycker boken liknar. Spännande och intressant bok som tar upp viktiga ämnen, allt är inte alltid som det ser ut att vara
2016-06-05
Snäppet bättre än den första. Lättläst och var snabbt fast i handlingen. Den här boken kommer jag att minnas länge.
För lite drygt ett år sedan så läste jag boken Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. Jag blev helt tagen av boken, och den fick högsta betyget från mig.
Så jag hade mycket höga förväntningar på nästa bok av Liane Moriarty, Stora små lögner. Men dom infriades absolut.
För den här boken var precis lika bra som hennes förra bok. Jag ville bara läsa och läsa, och hade svårt att lägga ifrån mig boken, för jag ville så gärna veta hur det skulle sluta. Men samtidigt så ville jag att boken skulle räcka länge, länge, för den var så bra.
Boken är så annorlunda uppbyggd, och den är både rolig, gripande, och även hemsk ibland.
Helt klart en av årets bästa böcker, så jag rekommenderar den självklart.