Andras döttrar

Gentry, Amy

| 2017

Flag from sv

19


Psykologisk spänning i samma anda som Gone Girl och Kvinnan på tåget När Julie är tretton år blir hon bortförd och kidnappad från sitt hem. Familjen blir djupt skakad men lyckas ändå behålla hoppet om att Julie en dag ska komma tillbaka. Plötsligt en kväll många år senare ringer det på dörren och en ung kvinna som presenterar sig som Julie stiger på. Den försvunna flickan är mirakulöst nog tillbaka igen och familjens lycka vet inga gränser, men snart börjar Julies mamma Anna mot sin vilja att tvivla på om flickan verkligen är deras försvunna dotter. Hon försöker att förtränga sina känslor men det går inte och när hon blir kontaktad av en privatdetektiv som intresserat sig för ärendet börjar ett smärtsamt sökande efter sanningen om den flicka hon hoppas är hennes försvunna dotter.Med högt tempo, karaktärer som stannar kvar, ovisshet in i det sista och ett starkt engagemang för samhällets...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Britt-Marie Kullin

2017-07-29

Betyg

Betyg: 3,5 av 5.

När författaren Amy Gentry skrev den här debutromanen så inspirerades hon av ett riktigt fall med en kidnappad flicka i Utah år 2002.

Andras döttrar kallas för en psykologisk spänningsroman och jämförs med böckerna Kvinnan på tåget och Gone girl, men jag tyckte inte att den riktigt nådde upp till dom böckerna.

Boken är helt okej, lättläst och bitvis spännande. Den var heller inte förutsägbar, och vissa av karaktärerna grep tag.

Men den saknade ”det lilla extra”, och ibland upplevde jag den som lite rörig.

Kan ändå i alla fall rekommendera boken.

V

Veronica Andersson

2017-07-27

Betyg

En ok bok. Storyn i boken är gripande och skulle verkligen kunna bli ngt riktigt bra, men det är ändå ngt jag saknar...jag tycker inte att det var en bok där spänningen byggs upp och man bara vill läsa, läsa och läsa....

V

Villivonkansbooks

2017-07-25

Betyg

När Julie är tretton år blir hon kidnappad från sitt hem. En kväll många år senare ringer det på dörren och en ung kvinna som presenterar sig som Julie stiger på. Den försvunna dottern är tillbaka, men mamma Anna börjar tvivla på om flickan verkligen är henens dotter.
Andra döttrar är en spännande psykologiskt thriller. I boken händer det värsta tänkbara, familjens dotter försvinner. Som förälder själv kan man bara föreställa sig hur fruktansvärt det är, hur klarar man av att leva vidare?.. Författaren är bra på att bygga upp historien och spänningen i boken, den kryper nära när det visar sig att inte ens familjen känner man så väl som man tror. De som man tror sig veta allt om. Boken är gripande och lättläst, går inte att lägga ner förrän den är utläst. Vill läsa mer av författaren!