Intriger, kärlek och död bland vampyrer på high school! "Det är stor skillnad mellan ett hotbrev och ett kärleksbrev, även om den som skriver hotbrevet faktiskt påstår att han älskar dig."Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja. Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och...
Den här boken läste jag i en engelska uppgift i skolan men tycker ändå den är värd att berätta om. Det bästa med den här boken är karaktärerna. Huvudkaraktärerna är Rose och Lissa. Två självständiga tjejer som vågar stå upp för sig själv. Den är både en chick flick och en spännande roman också. De går ju i skolan där det pågår rykten, dejting osv. Samtidigt som man får följa det så får man följa lite mer om Roses träning till att bli en jättebra beskyddare till Lissa eftersom hon är moroi och kunglig och Rose en dhampir och beskyddare. Så man får följa typ de här två grejerna fast de snörs ihop och blir en historia som ALDRIG är tråkig
2012-05-31
Serien är mycket bra, men är dock lite besviken på boken; Blood promise. För att det inte händer så oerhört mycket i den boken. Jag läser just nu spirit bound och jag hoppas det händer mer i den boken. Me övrigt så tycker jag serien är grym! Jag har fastnat för alla vampyrböcker och det kommer garanterat att bli en vampyrsommar för min del!
Med en oerhörd mängd vampyrlitteratur ute på marknaden så urholkas såklart kvalitén en del. Vampire Academy-seriens första bok Törst gör inget imponerande intryck på mig trots att jag i regel är väldigt förtjust i vampyrer. Det handlar om en halvvampyr, Rose, som är eller ska bli beskyddare åt vampyren Lissa. De går i skolan och det är för mycket skolmiljö och tonårsintriger för min smak. Och hela tiden håller Rose koll på Lissa. Var är Lissa? Hur mår hon, vad tänker hon? Är hon i fara? Jag tröttnar på det ständiga vurmandet. Dock blir boken mer spännande precis mot slutet.
Språket i den här boken är platt och enkelt, men efter lite googlande så kommer jag fram till att det bara verkar gälla den svenska översättningen. Om jag ska läsa någon av bokens fem uppföljare så blir det på originalspråket engelska.
VA är min absoluta favorit serie! Jag ÄLSKAR den verkligen! Älskar alla karaktärerna! Älskar Roses urhäftiga och lite galna personlighet! Älskar Dimitri! Älskar alla Roses och Dimitris "snabba" repliker dom emellan! Ni måste verkligen läsa dden här boken! Den är anorlunda och absolut inte som någon annan vampyrbok. Den skulle absolut kunna uppskattas av dom som inte gillar vampyrböcker också :D så mitt tips till dig: LÄS DENNA BOK
2011-11-24
Bästa boken i serien tycker jag. Serien blir bara bättre och bättre. Har läst alla i Vampire Academy
Läs min recension på min blogg:
Heltt ok ungdomslitteratur med betoning på ungdom. Jag gillar världen med de olika vampyrtyperna som Richelle Mead har skapat. Det kunde ha varit liiite mer romantik men jag kommer att fortsätta läsa serien för att se hur det utvecklar sig med Lissas förmågor... och såklart historien med Dimitri. Helt ok läsning!
Betydligt sexigare (och det där är en komplimang) än Me(s)yers Twilight-saga. Här händer det saker, om än i en något för synlig highschooldrama-kostym. Tränaren Dimitri låter dessutom som någon man gärna hade sett i filmformat..eller vänta, det vore som att se en svarthårig Legolas att döma av de generösa beskrivningarna av honom.