American gods

Gaiman, Neil

| 2001

Flag from en

841


Shadow is a man with a past and wants nothing more now than to live a quiet life with his wife. When his wife is killed in a terrible accident, Shadow flies home for the funeral. As a raging storm rocks the plane, the strange man in the seat next to Shadow introduces himself as Mr. Wednesday. He knows more about Shadow than is possible--and he warns Shadow an even bigger storm is coming.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Emma Lindberg

2019-08-09

Betyg

Riktigt bra

G

Gunilla Jönsson

2018-04-16

Betyg

Hm, vad handlade den här boken om egentligen?

S

Sandra Katby

2018-01-23

Betyg

Trodde boken skulle vara bättre, långtråkig och händelselös, men ordnade upp sig de sista 20 sidorna.

R

Rhuddem Gwelin

2017-11-27

Betyg

Brilliant!

M

michael sivenbring

2016-10-26

Betyg

En av de absolut bästa fantasy böckerna som kommit i modern tid. En underfundig story, blandat med fantastiska karaktärer. Dialogen och humorn i denna är fantastisk och så mänsklig. Mörka kanter på en fantastisk historia. Ett måste att läsa oavsett vilken genre du föredrar.

Marc Moore

2015-11-03

Betyg

Jag får väll acceptera att fantasy bara duger i Hollywoods tappning med mycket specialeffekter. Jag kan inte engagera mig i påhittade gudars öden och väl.

Betyg

Denna var helt okej

Tommy Olsson

2013-10-25

Betyg

Ack! Hade höga förväntningar när jag började läsa denna bok. Detta efter att ha lästa "Neverwhere" som jag tyckte riktigt bra om. Jag fann dock att den här blev alldeles för rörig med uppradandet av olika gudar hela tiden. Gillade huvudpersonen, och det fanns partier som var riktigt bra, men det spretar för mycket.

O

Olga Lund

2013-03-04

Betyg

Nu är det så att jag är allmänt förtjust i Neil Gaimans verk och han har inte gjort mig besviken den här gången heller.
En must-read för mytologi freaks.

Cecilia Fredriksson

2013-02-05

Betyg

Blev besviken, beroende på högt ställda förväntningar. Men helt klart läsvärd. När det glimmar till är det riktigt bra!

Sutra Stevens

2012-09-26

Betyg

Fantasifull, men lånar lite väl mycket från mytologi. Medioker.

Cecilia Magnusson

2012-01-24

Betyg

Faktiskt förvånad över hur bra den var. Klart läsvärd.

Torbjörn Nilsson

2011-10-02

Betyg

Lite för flummig för min smak, men emellanåt visar boken prov på riktigt fin berättarkonst.

Samuel Karlsson

2010-11-06

Betyg

Den börjar riktigt bra. En klassisk roadmovie i sann amerikanska anda. Men efter hand blir det väl rörigt. Gudarna radas upp och det blir lite väl svårt att särskilja vilka traditioner och religioner han syftar på. Det stör mig också att jag inte kan veta när han följer de gamla berättelserna och när han fyller ut dem själv.

Jenny Li

2010-08-21

Betyg

Jag gillade den här boken - men jag hade nog ändå förväntat mig att gilla den mer. Och jag tror att jag skulle ha gillat den mer om den var sådär 100-150 sidor kortare - oftast är det tempot som drar ner upplevelsen. Tempot och att boken är så sprängfylld av karaktärer som aldrig utvecklas - de dyker upp och försvinner igen, utan vidare fördjupning.

Anna Sandstedt

2010-08-02

Betyg

Hade lite svårt för den här boken, tyckte episoderna med Wednesday var konstiga men annars var boken OK.

Betyg

Mytologin brister något? Vad menar du? Jag har aldrig stött på någon mer påläst än Neil Gaiman.

L

Linnea H

2010-03-08

Betyg

En episk roadtrip om gamla gudar, mänsklig tro och landet USA. Idéen är mycket intressant, men på något sätt kändes det som att mytologin brast något. Men porträttet av USA är fantastiskt!

Elisabeth E

2009-10-25

Betyg

Neil Gaiman är en helt underbar författare och det här är en fantastisk bok. Förbered dig på en spännande och omtumlande resa.

Sofia Åkerberg

2009-09-01

Betyg

Jag gillar verkligen Gaimans stil -- inte så skruvad som Miéville men ändå klart annorlunda även om inledningen till en början nästa lika gärna skulle kunna vara skriven av Stephen King. Här blandar Gaiman också flera olika berättelser i en (deckare, road-book, tilbakablickar, osv) och det fungerar alldeles utmärkt utan att någon gång kännas ovidkommande eller långrandigt. Man ska dock kanske inte fundera alltför mycket på logiken bakom det faktum att alla människor bär sina gudar med sig...