American Dirt

Cummins, Jeanine

| 2020

Flag from en

6


'Where will we go, Mami?' 'I don't know, mijo' she says. 'We'll see. We'll have an adventure.' The afternoon of her niece's fifteenth birthday party, all Lydia's worst nightmares come true. As she and her son Luca cower in a bathroom shower stall, the rest of her family is gunned down by members of Acapulco's most notorious drug cartel, to make an example of her journalist husband. Lydia's survival instincts kick in immediately, and before the bodies of her family have cooled on the patio, she and Luca are fleeing for their lives. Such is the reach of the cartels, with roadblocks on every highway and the police in their pay, that Lydia quickly realises two things: that they must cross the US/Mexico border as quickly as possible, and that they cannot risk travelling by road. For Lydia and Luca, the most dangerous route is the only route - riding illegally atop the freight trains, known as...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Amerikansk jord är en riktig käftsmäll till bok! Jag blev helt tagen av den. Boken har väckt en hel del uppmärksamhet i USA där en del påstår att eftersom författaren varken är immigrant eller mexikan, så är det inte hennes historia att berätta. Trots det har boken sålts i stora upplagor och jag blev genast nyfiken på vad det var för bok som det var såna diskussioner runt. Måhända att Cummins nu inte är immigrant eller mexikan men när man läser boken så är den så välskriven och verklighetstrogen att det känns som författaren upplevt allt själv. Jag läste någonstans att Cummins ägnat fem år till research inför boken och det märks att hon lagt ett enormt arbete på detta och det är nog därför det blir så otroligt bra!
Boken börjar med att Lydia och hennes åttaårige son Luca gömmer sig i badrummet, när hela familjen skjuts till döds utanför. 16 personer dör i Lydias familj och nu är det bara hon och sonen kvar. Men de står näst på tur när och för att rädda sig måste de fly för livet. Det blir en tuff och farofylld resa genom Mexico för att komma undan kartellen som är ute efter deras liv.
Efter att ha läst de första sidorna i boken så är jag fast. Det går inte att släppa Lydia och Luca och jag bara måste få veta hur det går för dem. Det är en bok som väcker mycket känslor och jag blir så berörd av deras kamp för livet. Det är en riktig ögonöppnare över hur det är leva i ett land där våld och kriminalitet styr och man måste fly för sitt liv. Vi är lyckligt lottade vi som bor här i ett fredligt Norden. Det är svårt att göra den här boken rättvisa med några få ord, men den är helt fantastisk. Det är en så stark läsupplevelse att jag aldrig kommer glömma boken och det enda jag kan säga är LÄS!

Betyg

Fängslande och välskriven, en njutning att läsa

Betyg

Berättelsen höll mig i ett fast grepp från första sidan, sträckläste. Sorgligt spännande bok. Läs den!