Alvblod

Sapkowski, Andrzej

| 2020

Flag from sv

28


Häxkarlen och monsterjägaren Geralt av Rivia håller världens öde i sina händer i denna första del av The Witcher-serien, som inspirerat den Netflix-producerade serien och flertalet TV-spel, och som legat på New York Times bästsäljarlista.I mer är hundra år har människor, dvärgar, gnomer och alver levt tillsammans i fred. Men tiderna har förändrats, den falska tryggheten är slut och nu strider släktena igen ? och de skonar varken varandra eller sina egna. I denna turbulenta tid kommer ett barn till världen, ett barn som ska uppfylla en uråldrig profetia. Ciri är arvtagerska till kungariket Cintras tron och den enda överlevande ur sin släkt. Hon besitter märkliga krafter som kan komma att förändra världen ? på gott och ont. Medan hotet om krig hänger tungt över landet måste häxkarlen Geralt skydda Ciri från dem som vill utnyttja hennes destruktiva krafter. Men den här gången kan Geralt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Julia Gedin

2021-11-03

Betyg

Nerdy Books

2020-10-07

Betyg

Jag läste "The Last Wish" först, vilket är en fristående del om Geralt av Rivia och tyckte att den var helt ok. Lite seg emellanåt, men det var en relativt gammal utgåva. Kände inte igen det alls i den här boken, som är en nyare utgåva. Det där lite sega och tråkiga språket var inte alls där, utan boken var väldigt underhållande och intressant. Det var saker som hände hela tiden. En mycket bra och underhållande bok! Jag gillar Geralt som karaktär men också världen och dess historia, med krig, monster, intriger och liknande. Väldigt bra!

https://nerdreadingbooks.blogspot.com

JW

2019-01-18

Betyg

OK story, men usel översättning gör det svårt.

Simon Håkansson

2010-04-18

Betyg

Kan inte riktigt avgöra om den här är bättre än 'The Last Wish' eller inte. Gillade även denna del. Inväntar nästa översättning med glädje & höga förväntningar!