Alternativet

Bång, Karolina

| 2013

Flag from sv

56


Djungeln av självhjälpsböcker, livsstilscoachning, och terapi baserad på värderingar utifrån tvåsamhet och heteronormativitet breder ut sig. Mitt i det försöker Karolina Bång likt Dr Phil ge svar på var Alternativet finns.Hur kommer det sig att frågan varför du inte skaffat barn är så mycket vanligare än frågan varför du skaffat dem? Hur kan du hitta dig själv, din biologiska klocka och ett socialt levnadssätt som inte enbart baseras på hur du förväntas bete dig enligt normen? Med underhållande analyser, metoder och populärpsykologi helt efter eget huvud söker Karolina Bång efter livets riktiga valmöjligheter. De som finns där, i skuggan av konsumtionssamhällets ocean av valfrihet. Karolina Bång är aktivist, konstnär, serietecknare och musiker och är bosatt i Malmö. Bång fick sitt genombrott med den queerpornografiska serienovellsamlingen Cowgirls (2011). Hon spelar bland annat i coyntrybandet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Niklas Lövgren

2014-02-28

Betyg

Pratigt, teoretiserande, upprepande, "o-roligt", rör sig på upptrampade stigar utan att vara det minsta originell eller konstruktiv. Sen blir jag rätt äcklad/trött av det där "att ligga runt är ju DET ENDA VETTIGA, och alla som inte gör det är trångsynta kretiner som stannat i utvecklingen"-tjatet som många (inkl. Bång) kör med.

Vedrana Sivac

2014-01-07

Betyg

Slår in öppna dörrar utan vare sig finess eller poäng.

Marianne Skoglund

2013-11-28

Betyg

Allvarligt? Det här boken orkade jag inte läsa ut. Det räcker liksom inte bara att gnälla, man måste ha något att säga också. Serien som form börjar bli lite uttjatad för den här typen av politiska pamfletter. Och då är jag ändå helt på Karolina Bångs sida i själva sakfrågan.