Altered Carbon

Morgan, Richard K.

| 2002

Flag from en

56


Mankind is strung out across interstellar space, and human consciousness is digitally freighted between the stars and downloaded into bodies, but some things never change, so when Takeshi is downloaded into the body of an ex-thug and presented with a catch-22 offer he shouldn't be surprised.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Dejan Trajkovski

2011-06-07

Betyg

Richards bästa bok efter The Steel Remains. Väldigt läsvärd SF Deckare.

Karin Waller

2009-04-13

Betyg

Jag är en dålig människa. Jag hoppade över de sista 100 sidorna, läste sista kapitlet och räknade boken som klar. Det märkliga är att jag inte tycker mig ha missat något.

Okej, det är en bra bok, välskriven och med spännande idéer – framtidsnoir där människors kroppar bara är fodral man byter ut när man behöver (om man har råd) med alla implikationer av detta från interstellära resor till mord- och självmordskomplikationer och identitetsproblematik/kropp- och själdualiteten driven till sin spets – men den är för lång. Det är inte våldsnivån som gör en deckare hårdkokt, det är berättarstilen. Cyniskt och mörkt, okej, men även isbergstekniken, tersenessen. Less is more! Gäller även plotten: plot twists är bra, men för mycket är för mycket.