lskade, frbannade tonring

Molgaard, Virginia

| 2009

Att ha frmnen att vara frlder r en av livets strsta gvor. Samtidigt r tonrsperioden den svraste utmaningen fr mnga frldrar. Frldrar har i alla tider vetat att tonringars kroppar ndras och mognar, och de senaste rtiondena har vi ocks blivit medvetna om att tonringars hjrnor fortfarande vxer och utvecklas. Mnga frldrar tror att s fort deras barn blivit tonringar finns det inte s mycket man kan gra som frlder fr att pverka sin tonring eller fr att fortstta att ha en bra kontakt. Alla vet att de tidiga ren i ett barns liv r avgrande fr barnets utveckling, vrderingar och beteende. Men faktum r att tonrsperioden r lika viktig. Frldrar kan gra skillnad! Tonrstiden ger oss en mjlighet att frdjupa vr relation med vr tonring p ett stt som kommer att bana vg fr en varm, krleksfull vnskap som varar livet ut. Anknytningen till frldrarna...

Merith @boktoken

2012-02-18

Den hr boken gav mig mycket - bekrftelse och vgledning, kanske lite mod och styrka! Frklaringar till rent fysiologiska skillnader mellan tonring och vuxen har kanske ocks gjort mig mer tolerant. Ls den, satsa p relationen med din tonring!

Anna Hallqvist

2009-12-14

En bra teoretisk bok om att vara frlder till en tonring. Mnga konkreta tips och samtal.
Den ger bra feed-back samtidigt som vissa avspeglade samtal fr mig att skratta hgt. P allvar liksom? Vilka pratar sdr?
Boken trycker p att tonringars hjrna r i full utveckling och det klickar ibland. Att vi vuxna d inte fr klicka och bli lika frbannade vi (eller f ett dampryck, som min ldste son sger) utan bara bekrfta och ta det lugnt. Alla vi som sttt dr med vra skogstokiga barn vet att det inte r s ltt.