Älskade Danny

Glass, Linzi

| 2010

Flag from sv

9


Bea är 12 år och enda barnet till två hårt arbetande journalister. Som kompensation för föräldrarnas dåliga samvete köper de henne en hundvalp, Danny. Ett lyckokast, och Bea är i sjunde himlen. Tills den dag Danny i ett obevakat ögonblick slinker ut genom porten och är spårlöst borta. Mamma hade glömt stänga porten och om relationen mellan mor och dotter var halvbra tidigare så är den riktigt dålig nu. Pappa försöker vara närvarande och lyssna, men han har trots allt ett jobb och det går alltid före.Så föräldrarna är riktiga svikare båda två och Bea söker stöd på annat håll. I sin kamp för att återfinna Danny finner hon otippat nya vänner - och får oväntat stöd från en kille i klassen som kanske är mer än en kompis?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Sandstedt

2010-11-05

Betyg

En trevlig ungdomsbok om en tjej som känner sig ensam i världen men så en dag får hon en hundvalp som hon söper till Danny. Men Danny rymmer.....

Om inte detta varit en ungdomsbok skulle författaren kunnat utveckla ganska mycket. Det hade hon kunnat göra ändå, jag tror säkert att ungdomarna hade förstått. Jag brukar själv be till universum om det är någonting som jag saknar. I detta fallet skrev tjejen ett brev och jobbade för att andra hundar skulle få ett hem, precis som hon gett Danny.