2021-08-18
Så bra skriven o älskar att vi i vår bokklubb på 4 inte helt hade samma bild av huvudperson o vad som hänt. Lämnar mycket åt fantasin!
Fantastisk! Den var lite svår att komma in i då det var svårt att förhålla sig till växlandet mellan personer och skiftande tid. Men sedan när jag kom in i det så är det en fantastiskt gripande berättelse. Morrison lyckas verkligen förmedla den tryckta känslan. Älskar språket och storyn.
2016-10-20
Morrison är en språklig virtuos, precis som sig bör hos en nobelpristagare. En gripande och dunkel bok. Få saker skrivs rätt ut och många gånger får jag gå tillbaka för att försäkra mig att jag fattat rätt. Det enda som gör att den inte får en femma är att jag inte längtade efter den mellan läsningarna.
En berättelse om slaveriets grymhet och omänsklighet, men också hur de nertryckta kan visa styrka och kraft. En berättelse som förs framåt genom korta, ibland bara antydda, återblickar på vad som hänt tidigare och som förklarar händelser och skeenden i den tid som beskrivs. En berättelse som också är en realistisk saga, utan klara gränser mellan verklighet och myt.
2011-10-10
Toni Morrisons böcker är alltid fantastiska. Hon har ett fantastiskt språk och handlingen är ju otäck och realistisk. Lite för mycket övernaturliga feonmen i denna bok för min smak men i detta fall kan man ju tolka det övernaturliga på flera olika sätt.
Jag har läst den på svenska. Det är en bok som ställer krav på läsaren. Läs min recension här: