Allvarligt talat : livet, hur fan gör man?

Hansson, Bob

| 2020

Flag from sv

2


Bob Hansson har länge svarat på frågor i Allvarligt talat i P1 i Sveriges radio och hans program är omåttligt populära. Kanske beror det på hans öppna svar som får lyssnaren att blicka inåt och se hur vi ofta bär svaren inom oss. I boken Allvarligt talat. Livet, hur fan gör man? har Bob Hansson gjort ett urval från sina radioprogram. Det är svar på frågor som läsarna har ställt men förstås också frågor som Bob ibland ställt sig själv. Resultatet är en bok som likt en god vän, hjälper till att vrida och vända på frågorna vi alla har inom oss. Som varför lycka och ängslan så ofta hänger ihop? Eller varför man måste vara där allt händer? Eller vad som är motsatsen till evigheten? Allvarligt talat är en varm bok som hjälper oss att tackla oss själva och omvärlden. För är det något vi alla håller på och undersöker hela tiden så är det just detta: Livet, hur fan gör man egentligen?"Bob...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hallqvist

2021-02-06

Betyg

Ja. Livet ja. Hur fan gör man?
En fråga som jag har ställt några gånger. Det har hänt att jag trott mig ha koll på livet, för att snart inse att det bara var en illusion. Igen. I min naiva ungdom tänkte jag att bara jag nådde den magiska 40 plus-gränsen, så skulle det ramla på plats. Livet. Som av sig själv. Kontroll på tillvaron, vem jag är och vill, och förstås och fotriktiga skor. Så klart blev det inte så. Med möjligt undantag för skorna då.

Trots allt; jag ger inte upp hoppet om att någon sitter inne med svaren. Eller i varje fall kan ge mig en hint och lite vägledning, hur fan gör man? Allvarligt talat. Kan det vara så, att det är Bob Hansson som har svaren?

Jag är ett Bob Hansson-fans sedan länge (är vi inte alla det!). Han delar generöst med sig av insikter och tankar i stort och smått. Tankar som många kanske har tänkt, men inte besitter förmågan att formulera sig så klokt. Eller har modet ett våga berätta. Jag beundrar människor som genom några rader text på ett papper kan öppna ett universum hos en annan människa, Bob är sannerligen en av dem.

Det här är en bok att läsa sakta. Som att äta en ask med Åre-choklad*.
Ingen vräker i sig så god choklad, eller hur? Nej... varje liten bit avnjutes långsamt, för att inte minsta smakförnimmelse ska gå till spillo. Så vill jag uppleva Allvarligt talat. Livet hur fan gör man? också, smakfull med klokheter som kräver reflektion. Då finns en god chans att jag hittar de efterlängtade svaren inom mig själv.

Jag är säker på att det är en bok jag återvänder till, precis som jag gör med Tankar för dagen. Jag uppskattar upplägget i boken, med en tydligt innehåll som gör det lätt att få en överblick av de olika delarna och frågorna. Det gör det enkelt att plocka fram en fråga för dagen, eller det jag funderar på för stunden.

En varm klokbok att rekommendera!