Allvarligt talat

Andersson, Lena

| 2015

Flag from sv

39


I två omgångar har Lena Andersson deltagit i Sveriges Radios programserie Allvarligt talat, och tillsammans med P O Enquist respektive Horace Engdahl svarat på lyssnarnas existentiella frågor. Bland annat om hur man bör förhålla sig till döden, om huruvida man måste älska sina föräldrar och om potatisen är en varelse eller inte. Denna bok innehåller Lena Anderssons alla svar. Det är tankeväckande, stärkande och roande läsning. För illustrationerna svarar Stina Wirsén. "Det är olyckligt om sådana frågor fastnar i terapirummen eller predikstolarna, och om man genom att inte ta sig an dem i o ffentligheten underblåser idéer om att somligt är så svårt och  omöjligt att påstå något om att vi gör bäst i att låta bli. Att förnuftet inte för oss fram till visshet och absolut förståelse betyder inte att vi bara ska följa känslan, odla den intellektuella lättjan eller bejaka dunklet och mystiken."...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Benjamin Elfors

2017-07-18

Betyg

Har länge imponerats av Anderssons intellekt. Denna samling texter från radioprogrammet Allvarligt talat bjuder på flera guldkorn. Särskilt klok är näst sista texten om att leva livet dag för dag, timme för timme - en klyscha som med Anderssons ord blir originell och upplyst.

Solveig Andersson

2017-04-01

Betyg

Lena Andersson är en utmärkt skribent. Jag har njutit mycket av hennes fantastiska Esther Nilsson! Allvarligt talat är också mycket läsvärd!