Allt vi inte sa

Osman, Sara

| 2021

Nominerad till Årets Bok 2022?Jag älskar Sara Osmans språk, för det finns inga döda ord nånstans, jag liksom ramlar rakt genom boken, allting är hysteriskt och underbart ? och djupt sorgligt.? - Alex SchulmanAmanda är bäst på fest, kanske lite väl bra. Sofia briljerar men är advokatbyråns enda svarta kvinna. Caroline har allt, minus en miljon Instagramföljare. De tre vännerna avnjuter vuxenlivets förrätt i Stockholms innerstad. På ytan är allt bra. Där under pågår något helt annat. ?Allt vi inte sa? är en berättelse i gränslandet mellan psykologisk spänning, mörk underhållning och samtidsroman i fritt fall och utan bromsanordning.?Sara Osmans debut har allt: tonen, takten och träffsäkerheten. Skrattet fastnar i halsen och raseriet får pulsen att rusa när karaktärernas värld blir min egen. Det här är så vansinnigt bra.?- Lina Bengtsdotter?Igenkänningsfaktorn...

Henrik Johansson

2024-05-19

En glättig och ytlig fasad av framgång döljer egentligen något annat. Dramatisk upplösning.

Maria B

2022-09-09

Jag gillar språket och den rappa händelseutvecklingen, men den är samtidigt rörig. Det hoppas med mellan karaktärerna och mellan dåtid och nutid. Två av karaktärerna hade jag väldigt svårt att hålla isär igenom hela boken, och kan efter att jag läst ut den fortfarande inte säga vem som var vem, mer än namnet.
Spännande och aktuellt ämne som berör, men den röriga storyn drar ner betyget för mig.

Bokdjungeln

2022-07-28

Jag kan tänka mig att denna bok främst kan uppskattas av tjejer i tidig 20års åldern. Handlingen i boken är bra, men jag tror att den passar bättre att läsa än att lyssna på. Jag kände att jag behövde vara fokuserad för att hålla reda på de tre karaktärerna och deras liv och då var det ändå tre olika uppläsare. Jag upplevde att slutet kom väldigt snabbt och att den lämnade mig kvar med frågor. Men jag skulle säga att det överlag är en bra bok och hade jag varit runt 20 år och i början av mitt arbets- &/eller studieliv så hade jag nog tyckte att denna bok var svinbra. Nu säger jag dock att den inte tillhör toppen av de som kan vinna priset som årets bok.

Britt-Marie Kullin

2022-06-20

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Allt vi inte sa, är författaren Sara Osmans debutbok. Och jag tycker att det var en riktigt bra debut. Man kan väl kanske kalla den en relationsroman med både spänning och humor i. Den känns mycket aktuell och väjer inte för brännande ämnen. Välskriven, berörande, och stundtals hemsk. Jag tyckte mycket om boken och kan varmt rekommendera den. Och jag hoppas på fler böcker av författaren.

Lollos bokhörna

2022-05-22

Det här var en bok som växte ju mer jag läste. Tre perspektiv, tre kvinnor och en yta som verkar bra. Men är allt bra? Under ytan är det något helt annat.

”Allt vi inte sa” är en bra bok. Det är intressant att följa Amanda, Sofie och Caroline i deras liv, hur de egentligen är avundsjuka och själviska. Hur det i bakgrunden ligger sorg och år av känslor som tryckts undan. Min fundering medan jag läser är varför de egentligen är vänner? Jag tycker egentligen inte om någon av karaktärerna, de är så bittra.

I ”Allt vi inte sa” händer det saker hela tiden, tills det eskalerar och det som inte får hända händer. Språket är rappt och lätt att läsa. Men kan vi diskutera slutet? Vilket jäkla slut.

Ewa H

2022-03-14

Det här är säkert väldigt bra, fin litteratur men jag klarar det inte. Så långrandigt och rörigt, det gäller verkligen att hålla koll på kapitelrubrikerna och vem som är vem. Faktiskt så skummar jag över massor av sidor bara för att ha "läst" boken. Först de sista 20-30 sidorna händer det något i verkliga livet, inte enbart i tankarna. Hjärtslitande tema alltså och mycket välskrivet, men oj så jobbigt.

”Allt vi inte sa” hade lång kötid på bibblan, men nu har jag äntligen läst den. Hade bara hört bra om denna bok, och jag förstår verkligen det - jag fastnade direkt! Älskar denna debut. Otroligt flyt i språket, träffsäker, fantastiskt bra. Den handlar om tre vänner (eller snarare ”vänner”) som är helt olika men samtidigt lika arga, över olika saker. Boken tar upp rasism, övergrepp, kroppshets, sviniga män, lögner, karriär, sorg, avundsjuka, bekräftelse, självmord, önskan om att bli älskad och ja - mängder med nutida utmaningar för kanske främst relativt unga vuxna. Bara läs denna bok om du inte redan gjort det!

Nina Gustafsson

2021-07-21

Tre tjejer, tre bakgrunder. Caroline, Sofia och Amandas relationer till varandra är på ett sätt i verkliga livet men under ytan bubblar annat.