Allt ligger samlat

Gunnarsson, Hans

| 2005

Flag from sv

64


Två par som knappt känner varandra träffas i en förortslägenhet utanför Stockholm och det artar sig till att bli en riktig Norénkväll: för mycket att dricka, vassa repliker och hångel. Men under den irrande konversationen rör sig känslor som långsamt får komma fram. Det ena parets förhållande är på väg att spricka och det vet de om. Det andra paret har ett svårt sjukt barn och de anar att han inte kommer att klara sig. Någonting händer som nästan tycks förutbestämt - något som förebådas i den modell av det hus de befinner sig i som värden visar upp fram på småtimmarna.Efter uppväxtskildringen En jävla vinter återkommer Hans Gunnarsson med ett kammarspel i romanform med fantatastisk dialog. Det är en drastisk och tät berättelse som vidgar sig i cirkel på cirkel och blir både överraskande och gripande. Hans Gunnarssons andra roman - med en fantastisk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Klinga

2014-03-17

Betyg

Jag vacklar mellan 3 och 4 i betyg. Författaren (som jag upptäckte av en lycklig slump) är suverän på att snabbt måla upp en realistisk scen och ge personerna i den mycket trovärdiga repliker. Mycket är roligt och annat sorgligt. Gunnarsson ser rakt genom människors rollspel. Men han lämnar ändå öppet för att alltihop ändå är ganska mänskligt.

Matilda Palmqvist

2011-01-06

Betyg

Nja, jag vet inte vad jag ska säga. Sorgliga idioter är dom allihopa, men fruktansvärt verkliga idioter. Vill aldrig träffa dom igen.