Allt kan hända : 14 mörka berättelser

King, Stephen

| 2006

Flag from sv

235


Stephen Kings första novellsamling på över tio år innehåller bland annat en vinnare av det prestigefyllda O. Henry Award, två andra prisbelönta noveller och fyra som publicerats i "The New Yorker". I "Riding the Bullet" liftar Alan Parker hem för att hinna träffa sin döende mor en sista gång, men hamnar längre bort än han någonsin tänkt sig. Ett smågrälande pars lunch blir plötsligt väldigt blodig i "Lunch at the Gotham Café" när hovmästaren börjar uppföra sig minst sagt underligt. Novellen "1408" handlar om en framgångsrik författare vars specialitet är "Tio nätter på tio hemsökta kyrkogårdar" och "Tio nätter i tio hemsökta hus", och även om rum nr 1408 inte dödar honom, så kommer han aldrig någonsin att skriva om spöken igen. Vare sig han skriver om möten med de döda, de nästan döda, eller om världsliga skräckscenarion som loppmarknader och att sluta röka, är Stephen King i toppform...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2014-10-19

Betyg

Vissa noveller var jättebra, en dålig, några halvbra. Ingen samling jag skulle rekommendera även om jag inte ångrar att jag läste den.

Jasmina <3

2013-12-02

Betyg

Nej denna gillar jag inte alls

Erik M

2013-03-02

Betyg

Denna bok läste jag precis efter att ha läst jurtjyrkogården, som jag tyckte var väldigt bra. Därför hade jag väldigt höga förväntningar på novellsamlingen "Allt kan hända". Vissa noveller var bra, framförallt den som handlar om någon som liftar, andra var skapliga, och andra var nästan plågsamma att läsa (jag tänker främst på western-fantasy-vampyrnovellen). Stephen King har väldigt bra fantasi och är en bra författare som jag gillar, men alldeles för många noveller i denna novellsamling var under gränsen för vad som är värt att läsa.

A

Anna Forsman

2012-04-13

Betyg

Innehåller en novell om Roland, hjälten från serien om det Mörka Tornet. Den sticker ut i såväl kvalitet som språkbild - vilket hela den serien gör!

E

Emelie Lindberg

2011-09-22

Betyg

Något ojämn som novellsamlingar väl blir ibland. Dock trevlig att bläddra och punktläsa i mellan fullängdsromaner. Fungera även utmärkt för högläsning!

L

Lars Andersson

2011-05-17

Betyg

Jag var inte positiv efter att ha läst den första novellen, men sedan utvecklats samlingen bra.

janne lindh

2011-02-19

Betyg

En samling med 14 långa, tidigare publicerade, noveller med kommentarer av författaren. Välskrivet och ofta underhållande men ibland ganska poänglöst.

Caroline J

2010-08-03

Betyg

jag orkade bara läsa några av novellerna och påbörjade några andra, men jag blev lite uttråkad..

BoelMaria *

2010-03-19

Betyg

Det är säkert 15 år sedan jag läste Stephen King sist. Känner igen mej direkt. Kul med Noveller som omväxling. Han övertygar om att allt faktiskt kan hända.