
VÄSTKUSTENS FISK OCH SKALDJUR ÄR BÄST I VÄRLDENFisk och skaldjur finns i mitt DNA, säger Christian Hellberg. Det här är en mat resa till charmiga fiskelägen på västkusten och vid Vänern. Du möter yrkesfiskare som plockar ostron och fiskar hummer. Smögenräkor, ostron från Bryggudden och löjrom från Spiken kombineras med örter, spännande såser och röror med chili, sesam och koriander. Här finns spektakulära recept på hummer från Fjällbacka, havskräftor från Hunnebostrand och sill från Klädesholmen, men också enkla rätter med blåmusslor som smakar fantastiskt. Den bästa platsen i världen är bakom grillen, så ett kapitel handlar om hur man grillar torsk, hummer, ostron och havskräftor. Hanterar du fisk och skaldjur rätt, kommer du bli överraskad över hur enkelt det är att lyckas. Christian Hellberg har jobbat med fi sk och skaldjur i mer än 20 år, och delar med sig av smarta kocktips och om vad...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok