Allt är bara bra, tack

Herngren, Moa

| 2007

Flag from sv

149


Lea har åkt till Paris på sabbatsår för att fly Sverige och sitt stressiga liv. Där träffar hon den karismatiske bohemen Michel och kastas in i en kärlekshistoria som till en början verkar vara direkt från himmelriket.  När hon blir gravid väljer Lea och Michel att flytta hem till det trygga Sverige för att bygga upp ett liv för sin lilla familj. Där finns också Leas välartade Östermalmsfamilj som till att börja med välkomnar den nye svärsonen med öppna armar.  Men när barnet kommit och pressen ökar visar det sig att Michel inte passar in i mallen. Med whisky före frukost, konstnärsdrömmar som aldrig tar fart och en växande svartsjuka är han inte den familjefar han borde vara. Långsamt inser Lea att livet håller på att gå över styr. Som utsliten småbarnsmamma med ensamt försörjningsansvar kämpar hon på i det längsta. Det är först när katastrofen är ett faktum som hon inser...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Olofsson

2018-02-25

Betyg

Mycket bra bok. Jag gillar hur Moa skriver sina böcker!

L

Lilla EM

2017-02-16

Betyg

Läsvärd. Den drabbar mig på ett indirekt sätt.

Malin H

2013-06-24

Betyg

Enkelt och rättframt om kärlek, missbruk, självkänsla, våldsamhet. Drabbande sträckläsning.

cecilia westman

2011-12-06

Betyg

Kvinna som lever i en destruktiv relation, som alla ser utom hon själv. Boken gör en arg och upprörd, man vill i i boken och ruska om henne. Trovärdig och äkta berättelse som väcker känslor.

Betyg

Jag orkade inte med att läsa denna bok. Slutade strax efter flytten tillbaka till Sverige. Tydligen passade den inte mitt sinne just nu för jag ville bara ruska om Lea och sparka Michel dit pepparn växer.

J

Josephine Glad

2010-09-15

Betyg

Det här är en av de bästa böckerna jag läst. Någonsin. Den är så välskriven. Och sorglig. Man mår dåligt när man läser den. Väldigt dåligt. Om Lea som åker till Paris och träffar Drömprinsen, som visar sig vara någon helt annan än den man tror från början.

Maria Sundin

2010-07-09

Betyg

En bok som fick mig att må oerhört illa. Men den berör på ett jobbigt sätt. Läst det fort som bara den för att slippa undan, inte för att den var dålig utan för att den var just jobbig..

E

Eva Bommelin

2010-04-02

Betyg

Det är en stark bok med ett atarkt ämne som kan hända vem som helst. Vi är många kvinnor som vill ta hand om männen.

Mia Frisk

2009-04-24

Betyg

Så här skrev jag i min blogg när jag läst denna bok: http://miafrisk.blogspot.com/2008/07/allt-r-bara-bra-tack.html